Linux Ubuntu kısayol tuşları

media 1327

Son güncelleme 10 ay by Teknoloji Haber

teknik destek

Linux Ubuntu ile hayatınızı kolaylaştıracak 10 kısayolları anlattığımız haberimizde komut penceresi, dosyaları görme, ekran görüntüsü alma ve kısayol ekleme tuşları bulunmakta.

Linux işletim sistemlerinden biri olan Ubuntu, ülkemizde gün geçtikçe daha da popülerleşiyor. Ayrıca Ubuntu, dünyada ve Türkiye’de en çok rağbet gören Linux İşletim Sistemidir.

teknik destek

Ubuntu daha çok teknoloji meraklılarına hitap eden bir işletim sistemidir. Bu yüzden Ubuntu işletim sisteminin kullanımını kolaylaştıracak kısayollar önem kazanmaktadır. Şimdi bunlardan bahsedelim.

Linux Ubuntu kısayol tuşları

Ubuntu kısayol tuşları

  1. Çalışma Modları Arası Geçiş Nasıl Yapılır? Ubuntu ile CTRL+ALT+SAĞ OK tuşlarını kullanarak çalışma modları arasında geçiş yapabilirsiniz.
  2. Komut Penceresi Nasıl Açılır? Komut penceresini açmak için ALT + F2 tuşlarını kullanmanız gerekir. Terminale ulaşmak için ise CTRL+ALT+T tuşlarını kullanabilirsiniz.
  3. Uygulamalar Menüsü Nasıl Açılır? Popüler olan 10 uygulamayı görmek için öncelikle PENCERE TUŞU+ALT basılır ardından da F1 ile uygulama ekranına girilir. Geri dönmek istediğinizde PENCERE TUŞU+CTRL+D ye basmanız yeterlidir.
  4. Dosyalarıma Nasıl Ulaşırım? Klasörlerinizi PENCERE TUŞU+F ile görebilirsiniz. Ayrıca PENCERE TUŞU+M ile müzik dosyalarına, PENCERE TUŞU+V ile videolarınıza, PENCERE TUŞU+A ile son girdiğiniz dosyalarınıza erişebilirsiniz.
  5. Uygulama Döngüsü Nasıl Düzenlenir? Ubuntu İşletim Sistemi ile ALT+TAB tuşlarını kullanarak pencereler arası geçiş yapabilirsiniz.
  6. Fare Nasıl Değişir? Kullandığınız fare sorun çıkarıyorsa ALT+F10 ile kullandığınız uygulamanın menüsünü oynatabilirsiniz. Pencereleri oynatmak için ise ALT+F7 kullanabilirsiniz.
  7. Ekran Görüntüsü Nasıl Alınır? Ubuntu ile ekran görüntüsü almak için ALT+PRT SC tuşlarını kullanmanız yeterlidir.
  8. Profilimi Nasıl Kilitlerim? CTRL+L tuşlarını kullanarak Ubuntu da profilinizi kilitleyebilirsiniz.
  9. Çöp Kutusu Nasıl Açılır? Ubuntu ile çöp kutusunu açmak için PENCERE TUŞU+T kullanılır. Sildiğiniz dosyaları geri getirmek için ise üzerine gelip RESTORE demeniz yeterlidir.
  10. Yeni Kısayollar Nasıl Eklenir? PENCERE TUŞU’NA bastıktan sonra Keyboard yazın ve Windows sekmesine tıklayın. Buradan işlemlerinizi gerçekleştirin.

500 İç sunucu hatası çözümü 2019

500 İç sunucu hatası çözümü 2019
Son Güncelleme: 01.05.2018 12:40