Url link kısaltma servisleri

media 1224

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

En çok kullanılan kısaltma servislerinden Google goo.gl artık hizmet vermeyeceğini duyurmasıyla önemli çok sayıda link kısaltma servislerine gün doğdu.

Sosyal medyanın hayatımızdaki yeri arttıkça insanların yaptığı paylaşımlar da aynı oranda arttı. Sosyal medya kullanıcıları, fotoğraf video, ses kaydı ve daha nice şeyi sanal ortamda paylaşarak diğer kişilere de ulaştırmaya başladı.

teknik destek

Bu mecralarda, paylaşılan bu gibi verilerin yanı sıra url adreslerinin de paylaşıldığını görüyoruz. Ancak url adresleri var olan halleriyle paylaşılırsa çok fazla alan işgal ederler. Bunun için web dünyasında url kısaltma servisleri vardır. Bu servisler, kullanıcılara url kısaltma hizmeti sunarken kendileri de veri toplamaktadırlar. Hangi siteye ziyaret edildiğine dair ziyaret ve dönüşüm verilerini toplarlar.

Url link kısaltma servisleri

URL kısaltma servisleri

Url kısaltma servisleri son yıllarda çok fazla olacak şekilde artmıştır. Bunların ücretli olanları olduğu gibi tamamen ücretsiz olanları da mevcuttur. Hatta bazı link kısaltma servislerinden para kazanmak da mümkün. Şimdi bilinen link kısaltma servislerini inceleyelim;

yi.tl
Bağlantıları kısaltırken aynı zamanda kategorize etmeye de imkan veren bir servis.

scr.im
Sosyal ağlarda, e-posta adresini gizlemek isteyen kullanıcılar için kısa bir link oluşturur ve e-posta adresini gizler.

su.pr
Stumpleupon hesabı olan kullanıcıların kullanabildiği bu servis, linki istenilen saatte paylaşma imkanı sunuyor ve kullanıcıyı hangi saatte paylaşırsa daha çok tık alır bu konuda yönlendiriyor.

Bit.ly
En eski ve en popüler url kısaltma servisi. Detaylı olarak tıklanma sayısını analiz etmeye imkan veriyor. Ayrıca tarayıcılarda kullanılmak üzere eklentisi de mevcut.