Kuveyt Türk işleminiz marj uygulanmış kur ile yapılacaktır

media 655

Son güncelleme 2 dakika by Teknoloji Haber

teknik destek

Yazımız dolar veya altın satışlarında karşımıza gelen kur marj nedir ya da kur marjı ne demek diye merak edenler için önemli bir açıklama olduğunu düşünüyoruz.

Kur marj, mesai saatleri dışında altın, dolar, euro gibi döviz alım satımlarında uygulanan kur farkına verilen ad. Risk bedeli olarak talep edilen bu kur farkı gram altında bazen 20, 30 veya 50 TL fark yansıtılabiliyor. Bu uyarıyı daha çok Kuveyt Türk bankasında karşımıza çıkmakta. Mesaj “İşleminiz marj uygulanmış kur ile yapılacaktır” şeklinde olmakta.

teknik destek

Alım satımlarda ara ara çıkan bu uygulama bazı banka uygulamasını kullananlarda marj ne demek arayışını ortaya çıkardı. Son dönemlerde Türkiye’ de görülen kur saldırıları nedeniyle gece saatlerinde yapılan saldırılar için önlem amaçlı swap kısıtlaması getirilmişti. Karşılıksız TL ile döviz alan bazı kukla bankalar için alınan bu önlemler geç olsa da ülkemizde uygulandı.

Marj uygulanmış kur ne demek?

Bankanın kur risklerine karşın aldığı teminet ya da varlığın değerine oranla aldığı risk bedeline denir diyebiliriz. Bu kur bankaların giderleri olarak ve elde edeceği kar olarak ifade edilebilir.

Ticari yapılan işlemlerde zarar olabileceği olasılığı için bankanın tahmini olarak belirlediği pay miktarı marj olarak bilinir. Burada dönem dönem ülkede oluşan risk durumları göz önüne alarak bankaların belli bir saat dilimi dışında uyguladıkları risk miktarıyla açıklayabiliriz.

  • Albaraka Türk
  • Türkiye Finans
  • Vakıfbank 
  • Ziraatbankası

Gibi bankalarda bu uyarıyı görebilirsiniz. Hafta sonu yani Cumartesi veya Pazar günleri sık karşılaşılan bu uygulama ile birde risk dönemlerinde karşılaşılabiliyor.

Kuveyt Türk işleminiz marj uygulanmış kur ile yapılacaktır