PPP kullanıcı adı ve PPP şifresini öğrenme

media 802

Son güncelleme 8 saat by Teknoloji Haber

teknik destek

Modemde PPP kullanıcı adı ve PPP şifresi nedir internette bağlanamıyorum diyen kullanıcılar için modem kurulumlarında bu bilgiler olmadan işlem yapamazsınız.

PPP kullanıcı adı ve PPP şifresi, internet hizmetini aldığınız yer örnek Superonline, Turknet, Kablonet / Türksat, D-Smart, Millenicom, Vodafone veya Türk Telekom (TTnet) tarafından verilen evraklarda yazan erişim bilgileri. Bu bilgilerle internette çıkmanız sağlanıyor.

teknik destek

Modemde PPP kullanıcı adı bölümü ve PPP şifresi bölümünü aşağıdaki resimli anlatım ile göstermek istedik. Bu bilgileri bazen kullanıcılar wifi şifresiyle karıştırabiliyor veya kendilerinin belirlediği bir bilgi olduğunu düşünüyor. İnternet aboneliği sırasında sistemden otomatik olarak atanan bu bilgileri isterseniz daha sonra Türk Telekom’ dan veya çağrı merkezinden değiştirebilirsiniz. Ama her zaman lazım olacak bir bilgi değil. Yılda 1-2 kez belki lazım oluyor. Bu da modem sıfırlandığı zaman veya ip alamadığı zaman gerekebiliyor.

PPP nedir?

PPP, açılımı “Point to Point Protocol” modemle TCP / IP bağlantısını kuran bir protokol olarak adlandırılır. Ek bilgi olarak cihazları bir birine bağlamada da kullanılmakta. Modem kurulumunda veya arayüzünde karşılaştığımız PPP kullanıcı adı ve şifresi pek bilinen bir terim değil. 

PPP ışığı, modemlerin bazılarında ışıkların üstünede bu şekilde bir yazı olabiliyor. Bu ışığın yanmaması demek ya modem kurulumunun yapılmadığı veya internet bağlantısının olmadığını gösterir. Bazen ip almadığında da bu sorun görülebiliyor. 

PPP kullanıcı adı ve şifresini öğrenme

Abonelik sırasında size verilen evraklar arasında yer alır. Yazılım şekli [email protected], [email protected] veya @superonline gibi yazıma sahip. Bulamadıysanız ilgili sağlayıcının müşteri hizmetlerini aramanız gerekiyor. Kurulumla ilgili bilgi almak için modem kurulumu bölümüne bakınız.

  • Türk Telekom 444144
  • Superonline 532 532 0000 
  • Turknet için 850 288 80 80 aranarak sesli yanıt sistemi üzerinden hizmet numarası, PPP bilgisi ve arıza kaydı bırakılıyor. Şikayet için 212 7034371

PPP kullanıcı adı ve PPP şifresini öğrenme

Kurulumda VPI ve VCI değerleri görseldeki gibi olması gerekiyor. Bağlantı türününde PPPoE…