Kapatılan numarayı geri alma Türk Telekom Turkcell

media 892

Son güncelleme 5 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Turkcell kapatılan numarayı geri alma Türk Telekom' da mümkün mü ya da Vodafone' da? Evet ama önemli bir şartı var. Hat iptali edildiği günden itibaren 1 sene geçmemesi.

Türk Telekom kapatılan numarayı başkası kullanabilir mi ya da kapatılan numarayı başkası alabilir mi sorusunun net cevabını size açıklayacağız. Bu bilgi Turkcell ve diğer operatör içinde aynı. Şu an için değişmeyen bir bilgidir. Bu kural yasal olarak belirlenmiştir.

teknik destek

Sizi birisi veya birileri rahatsız ettiğinden dolayı hattı iptal ettirdiniz veya operatöre kızıp iptal etmelerini istediniz. Sonrasında pişman olarak açtırmayı düşündünüz. Peki kapatılan numarayı geri alma mümkün müdür?

Uyarı! Yer alan bilgiler uzun yıllardır değişmemiştir. Askı bir yönde düzenleme yapılmadığı sürece geçerliliğini koruyacaktır. 

Kapatılan numarayı başkası kullanabilir mi?

Evet kullanması mümkün. Lakin bunun için tek şart, hattın yasal sahibinin kapatılan telefon numarasını 1 yıl boyunca geri almaması. Bu süre içerisinde isterse hattı geri alabilir.

Bazıları numaramı başkası kullanabilir mi diyerek merak etmekte. Nedeni verilerine acaba erişim yapabilirler mi diye. Bu çok göreceli bir durum. Operatör üzerinden işlem gerçekleşmez. Ama uygulamalar için bu soru soruluyorsa bu göreceli bir durumdur.

Uygulamanın yedeği yoksa geri alınamaz. Yani ilgili telefonda kullanılan hesaba (Google Drive Gmail / Hotmail) erişim olmadığı sürece olmaz. Ya da ilgili telefona…

Kapatılan numaraya ne oluyor?

İlgili numara hangi operatörün ise ona geri verilmekte. Yani numaradaki kod 0532 / 0533 / 0535 ise Turkcell’ e iade edilir. 0505 / 0506 / 0507 Türk Telekom (Avea) ve 0542 / 0543 / 0544 Vodafone iadesi yapılır. 

Hat taşıması yani başka operatöre geçildiğinde nasıl olmakta derseniz yine aynı durum söz konusu. Örnek kapatılan numara 0505 ve Turkcell’ e geçtiniz. Hat iptalini Turkcell yapar ve sizin adınıza Türk Telekoma numarayı iade eder.

Kapatılan numarayı geri alma Türk Telekom Turkcell

Kapatılan numara nasıl geri alınır?

Örnek Türk Telekom kapatılan numarayı geri almak için tek yapacağınız işlem ilgili operatörün iletişim merkezleri. Ama bu yerler bayi olamaz. Direk yetkili iletişim merkezleri olması gerekiyor.

  • Eğer hattın kapatılmasında bir yıl dolmamışsa 
  • Hat sizin adınıza kayıtlı ise
  • Faturalı olarak açtıracaksanız üzerinize kayıtlı bir fatura
  • Kimlik fotokopisi
  • Birde açtırmak için ödenecek ücret. Bu ücret biraz pahallı olabilir. Yani geri açtırdığınızda ek masraf olarak alınan ücretler olabiliyor.
Son Güncelleme: 09.09.2019 00:07