iPhone’ u Bul nasıl kullanılır nasıl çalışır

media 940

Telefonunuzu çok sık kaybediyorsunuz ve ya çalınmasından korkuyorsunuz cevabı iPhone’u Bul nasıl kullanılır nasıl çalışır yazımızla sizleri bilgilendirmeye devam ediyoruz.

teknik destek

iPhone’ umu Bul (Find My iPhone) uygulaması, cihaz kaybolduğunda bilgisayar veya telefon üzerinden iPhone’ a erişmek için, sesli alarm çalması, ekrana mesaj koyarak sizin belirlediğiniz şifre ile kilitlemesi ve en önemlisi harita da nerede olduğunu görebilmenizi sağlayan muhteşem bir güvenlik uygulamasıdır.

Find My iPhone uygulamasını iOS 5 versiyonu ve üstü ile çalışır, ayrıca tamamen ücretsiz bir uygulamadır.

teknik destek

iPhone’u Sil kısmı ise cihazınızın bütün bilgilerini bir tıklama ile siler. Bu ise telefonunuz çalındığında ve bulmaktan umudu kestiğiniz de yapılabilecek bir şeydir. Aynı zamanda bu kutucuğun sağ üst kısmında da cihazınızın pil durumunu görebilirsiniz.

iPhone’u Bul nasıl kullanılır

  • Öncelike App Store’dan Find My iPhone uygulamasını indirip cihazımıza kuruyoruz.
  • Ardından Ayarlar > ilk seçenek (adınız veya Apple kimliği yazan) > en alt kısımda cihaz adına dokunun > iPhone’umu Bul menüsüne giriyoruz.
  • iPhone’ umu Bul ve son konumu gönderi açınız.
  • Son konumu gönder, eğer telefonunuzun şarjı az ise son konumu otomatik olarak Apple’a mail gönderir.
  • Sonra iPhone’umu Bul uygulamasına gelerek Apple kimliğimiz ile giriş yapıyoruz.
  • Sonra daha da sağlıklı bir şekilde çalışması için Ayarlar kısmından aşağıdaki uygulamaların olduğu kısımda kadar inip, iPhone’u Bul kısmına girerek Hücresel Veri’yi kullan seçeneğin aktifleştiriyoruz.

iPhone’ u Bul nasıl kullanılır nasıl çalışıriPhone’u Bul nasıl çalışır?iPhone’u Bul nedir

iPhone’u Bul nasıl çalışır?

Kurulum aşamasından sonra, kesinlikle uygulamanın çalışıp çalışmadığını kontrol etmekte fayda var.

Bunun için icloud.com adresinden Apple kimliği ve parolamız ile giriş yapıyoruz. Çıkan ekran da yeşil daire şeklindeki iPhone’u bul sembolüne tıklıyoruz.Bu kısımda eğer sizden parola isterse parolamızı da giriyoruz.

Pusula sembolünün bir kaç saniye ayarlama yapmasının ardından iPhone’unuzu hartia üzerinden görebilir duruma geliyoruz.Üzerindeki İ sembolüne bastığımızda ise sağ üstteki menü ekrana geliyor.

Buradaki Ses Çal kısmı eğer evin içinde ve ya iş yerinizde kaybettiğiniz de rahatlıkla bulabilmenizi sağlar.

Kayıp Modu’nu aktif ettiğiniz de öncelikle iPhone ekranında göstermek için sizden opsiyonel ve size ulaşılabilecek bir telefon numarası ister. Bu kısımda ileri dedikten sonra iPhone ekrnaında görülmesini istediğiniz mesajı buraya giriyorsunuz. Eğer telefonunuzu kilitle kullanıyorsanız sizden bir şifre belirlenmesini istemez, mevcut şifre kullanılır. Yoksa sizden telefonu kilitlemek için bir şifre ister.

iPhone’u Bul nedir ve nasıl kullanılır sorunları için yorum atabilirsiniz.


iPhone zil sesi yapma yöntemi

iPhone zil sesi yapma yöntemi
Son Güncelleme: 18.08.2019 14:07