iPhone maruz kalma bildirimleri ne demek

media 237

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple' ın son iOS sürümünde çıkardığı yenilik maruz kalma özelliği nedir diye merak edenlere kısa bir açıklamamız olacak. Ne yazık ki ülkemizde şu an aktif değil.

iOS 13.7 ile ortaya çıkan maruz kalma bildirimleri ile COVID 19 odaklı bir özellik yayına alındı. Corona olan kişilerin yer aldığı liste ile problemli bölgeler daha net anlaşılması adına yayına alındı ama Türkiye desteğinin olmadığını belirtelim. Belki bakanlıktan onay alınırsa hizmete girebilir.

teknik destek

iPhone‘ un ayarlarına eklenen “Maruz kalma bildirimleri” seçeneği ilk çıktığında destekli cihaz kullanıcılarının merak konusu oldu. Burada virüse maruz kalma olasılığı durumlarında bildirim sağlanan bu uygulamanın gün boyunca veri toplayabildiğini vurgulayalım. Kullanım için Blutooth teknolojisinden yararlanıldığını da söyleyelim.

Hizmette tanı koyulan kişinin veya şüpheli durumda olan kişinin bunu bildirimle iletebiliyor. Yakınında olanlarda aynı şekilde bildirimlerde bulunabilir. Buradaki günlüklerle de maruz kalma olasılığı da değerlendirilebiliyor.

Ülkemizde kullanıma açılsa da pek kullanıcısı olacağını düşünmüyoruz. 

Maruz kalma özelliğinin cihazdan açıldıktan sonra sürüdür ile bölge seçeneğine ulaşacaksınız. Buradan ülke seçildiğinde yapılandırma ayarları beklenecek. Ülkemizde ise şu an kullanılamıyor mesajı veriliyor.

iPhone maruz kalma bildirimleri ne demek

maruz kalma bildirimleri nedir

Son Güncelleme: 09.09.2020 08:37