Instagram doğrulama kodu eski numarama gidiyor

media 26

Son güncelleme 32 saniye by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram eski numarama kod gönderiyor için çözüm arayanlara bir çıkış yolu bulmaya çalışacağız. Lakin bu ağın iletişimi çok sıkıntılı olduğunu söyleyelim.

Instagram sosyal medya hesabı kullanıcıları, bazı nedenlere bağlı olarak hesaplarına giriş yapamayabilirler. Bu durumların başında; hesabın başka kullanıcılar tarafından şikayet edilmesi, kullanıcının fazla sayıda takip isteğinde bulunması, kullanıcının hesabı üzerinden güvenilir olmayan işlemler yapması durumları yer alır.

teknik destek

Belirtilen endenler veya kişisel bazı sebeplerle çıkış yapılan hesaplara yeniden giriş sağlanması gerekir. Ancak burada sıklıkla karşılaşılan sorun; doğrulama yaparken gönderilmesi gereken kodun, daha önceden kullanılan ve Instagram üzerinde kayıtlı kalmış, eski telefon numarasına gönderilmesidir.

Eski numaraya kod gönderiyor sorunu çözme yöntemleri

Instagram üzerinden yollanan kodların eski telefon numarasına gelmesi durumunda uygulanması gerekenler vardır.

Bu yöntemler:

  • Eski telefon numarasına ulaşılabiliyorsa, bu numaraya ulaşılarak kod doğrulanmalıdır. Eğer sizin için önemli bir hesapsa kapatılan numarayı belli bir zamana kadar geri alma imkanu sunuluyor. Yani tamamen sizden çıkmıyor. Ya 1 veya 2 yıl alma imkanı sunuluyor. Tabi biraz fazla ücret ödemeniz gerekebilir.
  • Mail adresleri, telefon numarası olsa dahi hesap bilgileri arasında olabilir. Mail adresinin kayıtlı olması durumunda, telefon numarası kullanmaya gerek kalmadan doğrulama yapılabilir.
  • Uygulamadan parola sıfırlamasını yaparken birde bilgisayardan deneyin. Ayrı seçenekler karşınıza çıkabilir.
  • Uygulamadan sıfırlama yaparken unuttum dediniz ve ulaşılamıyor seçeneğinden sonra yardım yazısı varsa dokunun. Size belki talep gönderme alanı açabilir. Böyle bir şeyle bir kaç kez ulşatık.
  • Instagram destek birimlerine ulaşılması ve telefon numarasının güncel hale getirilmesinin talebi sağlanmalıdır.

Bu işlemlerden her biri, eski numaraya kod gönderilmesi halinde uygulanabilir.

Güvenilir cihazlardan giriş yapamaya çalışınız. Daha önce hesabınıza girerken kullandığınız telefon, tablet veya PC var test edin direk açılabilir. Açılırsa profile ek giriş yöntemleri ekleyin. Örnek e-posta ekli değilse ekleyin ve Facebook üzerinden giriş yapmayı açınız.

Yine farklı cihazlarla çıkarsa cihazdan uygulamayı kaldırın eski bir sürümü kurup deneyin. Duruma göre hesap türünü işletme olarak değiştirerek test edebilirsiniz.

Instagram doğrulama kodu eski numarama gidiyor

Kod gelmiyor veya geri dönüş yapılmıyorsa

Instagram kullanıcılarının eski numaralarına kod gönderiliyor olması halinde, mail adreslerine doğrulama kodu göndermeleri gerekir. Mail adreslerinin; giriş adı ve giriş şifresi olarak hatırlanması durumunda, gönderilen kod adres üzerinden görüntülenecektir.

Daha sonra istenen alana doğru olarak yazılan kod ile hesaba giriş yapılır. Hesabın aktif olmasının hemen ardından, güncel telefon numarasının yerine yazılması ve doğrulama kodu ile aktif hale getirilmesi gerekir.

  • Telefona farklı yerlerden bildirim geliyor mu test edin. Örnek Facebook üzerinden test edin. Bildirimler engellenmişse açınız. Ya da müşteri temsilcisi işe işlem yapınız.
  • Farklı bir telefona hattınızı takıp deneyiniz.
  • Bir kaç denemeden sonra belki kimlik üzerinden doğrulama seçeneği sunulabilir.
  • Son olarak Facebook’ un yardım için sunduğu bağlantılardan yararlanınız. Şirket aynı olduğundan dönüş yapma olasılığı var.