Instagram kişi engelini kaldıramıyorum

media 1039

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Instagram kişi engel kalkmıyor sorunundan dolayı yardım isteyenler oluyor. Özellikle instagram karşılıklı engellemeyi kaldıramıyoruz şeklinde. Peki çözüm ne olur?

Instagram hesabında istemediğiniz birini engelleme imkanınız vardır. Ancak o kişinin engelleme işlemini kaldırma durumunuz da var. Engellediğiniz bir kişiyi arama çubuğunda bulamayabilirsiniz. Çünkü engelleme işlemini yaptıktan sonra siz o kişinin profilini göremezsiniz, engellediğiniz kişi de sizin profilinizi göremez.

teknik destek

Engelleme işleminin en önemli durumu da budur. Engellemiş olduğunuz kişiden bildirim alamazsınız ve o kişiyi hesabınızda göremezsiniz. Ancak engeli kaldırmak istediğiniz zaman bu kişiyi profilinizde bulamazsınız bu durumda izlemeniz gereken bazı durumlar vardır.

Instagram Engel Kaldırma İşlemi Nasıl Gerçekleştirilir? Kişiyi bulup engelleme işleminin kaldırılması için cihaz tarayıcısından engellenen kişinin kullanıcı adının girilmesi gerekir. Bu işlemin ardından Instagram hesabına giriş yapılmalıdır. Instagram tarayıcısından kullanılabilir duruma gelmiş olur. Kişinin profili açılarak profil üzerinde yer alan üç noktaya tıklanmalıdır. Bu kısımda kişinin engelini kaldır kısmı tıklanarak engel kaldırılmalıdır. Bu işlemden sonra a uygulaması tekrardan açılmalıdır. Kişiyi tekrardan da aratarak kişiyi bulup takip etme işlemini yerine getirme durumuna da sahip olursunuz. Peki Instagram karşılıklı engel kaldırma nasıl yapılır?

Instagram kişi engel kaldırma sorunu çıkma nedenlerinde işlemin askıda kalması veya uygulamada görülen aksaklık olarak görüyoruz. Bu ağın yetersiz destek hizmeti var. Sitesindeki yardım formlarında dahi bunu görüyorsunuz. Karşılıklı hesap engelini kaldırmak için öneri aşağıdaki adımlar olacak. Daha fazla bilgiyi instagram karşılıklı engel kaldırma haberinde bulacaksınız.

Engel kaldırma uygulaması ile sıkıntınız ortadan kalkacak bunun için;

  • Telefonun uygulama indirme hizmetini açın
  • Cleaner for instagram aratarak uygulamayı indirin (Android için ve iPhone’ da buna benzer bir uygulama denenebilir)
  • Çalıştırın ve “Settings” açın
  • Açılacak yerde “Blocked users” dokunun
  • Engellenmiş kişiye dokunduğunuzda aşağıda bir şimşek işaretinin çıktığını göreceksiniz ona dokunun
  • “Unblock” ile kaldırmayı yapınız.

Instagram kişi engelini kaldıramıyorum

Instagram karşılıklı engel kaldırma çözümü

  1. Öneri işlem için kullanılmayan bir hesap veya yeni bir hesap açınız. 
  2. Bu hesapta engeli olan her iki hesapta bu hesabı takipte olsun. Bu hesapta olaraı takip etsin.
  3. Yeni açılmış olan hesaptan bir paylaşım yapılıp ve bu paylaşımda engelli hesaplar etiketlenmiş olsun.
  4. Engelli hesaptan biri yapılan etiketli paylaşımdaki karşı kişinin adına dokunsun.
  5. Kullanıcının bulunmadığı uyarısı gelebilir. Burada kişinin oradaki 3 noktaya tıklayın.
  6. Açılırsa şayet engeli kaldır çıkacak.

Instagram engel kaldırma iPhone’ dan örnek verildi. Huawei, LG, Xiaomi Samsung gibi Android telefonlarda sorun olup olmadığını anlamak için farklı telefonlarda deneyin. 

Son Güncelleme: 14.04.2020 02:04