Instagram mesajlar gitmiyor gelmiyor mu?

media 154

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Messnger' da yapılan çalışmalardan haberiniz olmuştur. Bugün yaşanan problemin bunla alakası var mıdır diye merak ediyoruz. DM' de instagram mesaj gitmiyor ya da gelmiyor ise…

Bugün bazı bölgelerde görülen ve saatlerce süren mesaj gitmeme sorunu için bir grafik paylaşıldı. İstanbul dahil dünyanın önemli şehirlerinde belli aralıklarla problem yaşandığı görüldü. Bazılarında mesaj gitmiyorken bazılarında ise kayboluyor deniliyor.

teknik destek

Tahminimiz ya bir özelliği test ediyordu ya da bir sorun iyileştirmesi yapılıyordu. Bazen yapılan iyileştirmeler bölgelere göre sıkıntı çıkarabiliyor. Ama sunucudan kaynaklıyor şeklinde de algılanabiliyor.

İlk başladığında sadece iPhone tarafında görüldüğü söylenen arızanın daha sonrasında Android cihazlarında da görülmesi ile önemli bir kitlenin problem yaşadığını ortaya çıkardı.

Yazımızda genelde olmayan durumlarda neler yapılabileceğinden bahsedeceğiz. Şunlara bakınız:

  • Çevrenizde ve başka şehirlerde bunla karşılaşanlar var mı?
  • İnternet ve telefon kapatılıp açıldığında yine devam ediyor mu?
  • Başka bir hesapla veya cihazla denendi mi?
  • DNS / VPN kullanıldı mı?
  • Uygulamada bir güncelleme görülmüşse eski sürümlele test edilsin.
  • Otumunuzu çıkışa atıp tekrardan girerek deneyin.
  • Sık sık aşırıya gidildiğinde belli bir süreliğine engel gelir. (Beğeni, takip ve yorumlarla alakalı olabilir)
  • Şikayetler ya da şüpheli durumlardan dolayı hesaba yapılan engellemeler olabilir. Ceza durumunun anlaşılabilmesi için profilden bir şeylerinizi değiştirip kayıt etmeye çalışın.

Uygulama tarafında bir problem yaşanıyorsa ara ara çıkabilir ve sosyal ağlarda paylaşanlar var mıdır diye araştırınız. Spam olarak görülen davranışlarda belli kısımların yasaklandığı görülebilir. Bunun uyarısı yapılmayabilir ama test etmek istiyorsanız profilden bir şeyleri değiştirmeye çalışınız.

media 152

Test ederken bir arkadaşınıza mesaj gönderin ve oda size göndersin. Sonra peşine başka bir arkadaşınızla aynı işlemleri yapınız. Arkadaşlarınız farklı ilde olmasına dikkat ediniz. Özellikle İstanbul, Konya, Kayseri, Antalya ve Ankara gibi illerde test edilmesi daha mantıklı olacak. Doğu olarak Erzurum Erzincan diyebiliriz.

Son Güncelleme: 14.12.2020 18:28