iPhone X batarya kapasitesi ne kadar

media 1659

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Geçtiğimiz günlerde kullanıcılarının karşısına çıkan iPhone 8 ve iPhone 8 Plus'tan sonra şimdide iPhone X kullanıcılar tarafından merakla beknilmektedir.

Apple firması amiral gemisi iPhone 8 modelini piyasaya sürdü. Firma bu yıl farklı bir model daha çıkaracağı bilgisini takipçileri ile paylaştı. İPhone X ismini verdiği son akıllı telefonun özelliklerinin nasıl olacağı ve batarya kapasitesi belli oldu.

teknik destek

Apple firması 12 eylül 2017 tarihinde tanıtımını  “One more thing” sloganı ile yaptığı ve 10. yıla özel olarak üreteceği iPhone X modeli tasarım olarak kullanıcılar tarafından beğenilmişti. Özellikle kenardan kenara tasarımı en çok beğenilen yönü olmuştu. iPhone X tasarımında kullanıcılar tarafından olumsuzluk olarak gösterilen kamera çıkıntısı aslında çok da önemli değil diyebiliriz. Çünkü Apple firmasının 4 yıl gibi uzun bir zaman sonra tasarımında yaptığı radikal değişim beklentileri artırdı.

iPhone X batarya özellikleri

media 1657

iPhone X modelinde tek farklılık tabiki sadece tasarımda gerçekleşmedi. Aynı zamanda iPhone 8 modelinde bulunan teknik özelliklerden daha güçlü bir telefon modeli olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz.

Kasa boyutları olarak iPhone 8 modeli ile aynı yapıda üretilecek telefonda TENAA verilerine bakıldığında ise iPhone 8 Plusta olduğu gibi 3 GB RAM ile üretilecek. Ayrıca telefonda kullanılan batarya kapasitesi yine Plus modeli ile aynı gibidir.

Apple firması daha önce çıkarmış olduğu telefon modellerinde iPhone 6S Plus’ta 2 GB RAM, iPhone 7 Plus ve iPhone 8 Plus 3GB RAM kullandı. Firma iPhone X modelinde RAM düşürümüne gitmeden yine iPhone X’de 3 GB RAM kullandı.

iPhone 8 Plus modelinin batarya kapasitesine baktığımızda ise 2675 mAh kullanırken, iPhone X modelinde ise 2716 mAh kullandı. Apple firmasının çıkarmış olduğu telefon modellerinde bakıldığında genellikle düşük batarya kapasitesi kullanılmaktadır. 

Son Güncelleme: 29.09.2017 13:30