Kablosuz Yazıcı Kurulumu

media 4784

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

HP Kablosuz Yazıcı Kurulumu Wifi Yazıcı Tanıtma Ayarları Yapma. Kablosuz Yazıcı Tanıtma Yazıcı Nasıl Kurulur?

Kablosuz Yazıcı Kurulumu | Kablosuz Yazıcı Ayarları

Yazıcı yazılımı yüklemesi sırasında:

teknik destek

  1. Bağlantı Türü için istem belirene dek ekrandaki yönergeleri izleyin.
  2. İstendiğinde, Ağ Üzerinden‘i, Ağ‘ı ya da Kablosuz‘u seçin.

    • Kullanılan ifade yüklediğiniz yazılımın sürümüne bağlı olarak değişir.
    • Bazı durumlarda yazılım sizin için kablosuz ayarlarını otomatik olarak bulabilir.
    •  

  3. Ekrandaki talimatları izleyerek yazıcınızın yazılımını indirmeyi tamamlayın.
  4.  

Yazıcı ile kablosuz ağınız arasında kablosuz bağlantı oluşturmak için WPS veya kontrol paneli Kablosuz Kurulum Sihirbazı’nı kullandıysanız veya yazıcıyı ağınıza zaten bağladıysanız ve şu anda yazılımı yazıcıyı paylaşacak bir başka bilgisayara yüklüyorsanız, yükleme işlemi sırasında yazılımın yazıcıyı ağ üzerinden bulması gerekir.

Yazılım bazen ağ üzerinde yazıcıyı bulmakta güçlük çeker. Bu olduğu takdirde, yazıcının atanmış IP adresini kullanarak yazıcı için “gelişmiş arama” yapma şansınız olacaktır. Kablosuz Ağ Sınaması raporunu veya Ağ Yapılandırma sayfası yazdırarak IP adresi bulabilirsiniz.

  • Yazıcınızı paketinden çıkarın.
  • Paketi çıkarmak için kurulum yönergelerini izleyin.
  • Güç kablosunu takın, yazıcıyı açın ve yazıcı kartuşlarını takın.Yazıcının, hizalama sayfası yazdırma dahil (uygulanabilirse), başlatma yordamını tamamlamasına izin verin.
  •  

  1. Aşağıda açıklanan bağlantı yöntemlerinden birini seçin.Yazıcınız destekliyorsa ve bir Ethernet (kablolu) bağlantısı seçtiyseniz, şimdi bağlayın ve Yazıcı yazılımının yüklenmesi bölümüne geçin.Not: Ethernet bağlantısı kullanırken yazıcının kablosuz sistemi devre dışı kalır.Kablosuz yönlendiriciolmadan kablosuz yazdırmak istiyorsanız, “eşler arası” yazdırma hakkında bilgi alın.
  2.  

Yazıcınız, kablosuz ağınıza bağlanmak için şu yöntemlerden en az birini destekleyecektir:

HP Otomatik Kablosuz Bağlantı

HP Otomatik Kablosuz Bağlantı – HP Otomatik Kablosuz Bağlantı, yazıcınızı kablosuz ağınıza, herhangi bir kablo bağlamaksızın ya da ağ adınız veya parolanız gibi kablosuz ağ ayarlarınızı girmeksizin otomatik olarak bağlamanıza imkan veren bir teknolojidir. Birçok yeni HP yazıcıda, standart yazılım yüklemesi işlemi sırasında bu özellik olacaktır.

Tüm bilgisayarlar veya ağ yapılandırmaları HP Otomatik Kablosuz Bağlantı ile uyumlu değildir. Bu durumlarda, alternatif bir kablosuz kurulum yöntemi önerilecektir. HP Otomatik Kablosuz Bağlantı ile uyumlu olması için aşağıdaki koşulların karşılanması gereklidir:

  1. Bilgisayarınız Windows Vista, Windows 7, Mac OS X 10.5.x veya Mac OS X 10.6.x kullanmaktadır.
  2. Bilgisayarınızın ağınızla kablosuz bağlantısı vardır ve işletim sistemi, HP Yazılımının bilgisayarın geçerli ağ ayarlarını alabileceği şekilde, kablosuz adaptörün kontrolündedir.
  3. Bilgisayarınız, 802.11b/g/n kablosuz yönlendiricinize bir 2,4 GHz bağlantısı üzerinden bağlıdır. NOT: HP Yazıcılar şu anda 802.11n 5.0 GHz ağları ile uyumlu değildir.
  4. Bilgisayarınız statik bir Statik IP adresi
  5. Yazıcınız HP Otomatik Kablosuz Bağlantı modundadır. Yazıcı yükleme sırasında ilk kez açıldıktan sonra, bir ağa bağlanmadan önce bir saat boyunca bu moda olacaktır. TIP: Yazıcınız bir saatten uzun süredir açıksa ve yazılım yazıcınızı kablosuz ağınıza bağlamayı denemediyse, yazıcı kontrol panelinden Ağ Varsayılanlarını Geri Yükle seçeneğini kullanarak bu modu sıfırlayabilirsiniz. Ağ Varsayılanlarını Geri Yükle seçeneğini nasıl çalıştıracağınıza ilişkin bilgiler için yazıcı belgelerinize başvurun.
  6.  

HP Otomatik Kablosuz Bağlantı’nın önerilip önerilmeyeceğini etkileyebilecek başka çevresel ve teknik faktörler de olabilir.

HP Otomatik Kablosuz Bağlantı, yazıcınızın yüklenmesi sırasında önerilirse, önerilen kurulum yöntemidir. Kurulum işlemi esnasında bilgisayarınızın kablosuz ağ ile bağlantısının geçici olarak kesilmesi gerekir. Bu esnada Internet erişiminiz olmayacaktır. Bu kurulum yöntemine devam etmeden önce, çevrimiçi herhangi bir çalışmayı ve/veya indirme işlemini kaydetmeyi unutmayın.

Bu seçeneği kullanmak için, yazıcınızın yazılımını yükleyin ve ekran yönergelerini izleyin. İstendiğinde, “Ağ (Ethernet/Kablosuz)” bağlantı türünü seçin ve ardından “Evet, kablosuz ayarlarımı yazıcıya gönder (önerilir)” seçeneğini seçin. Hepsi bu! Geri kalanını HP yazılımı yapacaktır.

HP Otomatik Kablosuz Bağlantı yazılım yüklemesi sırasında önerilmezse ya da başarılı olmazsa, başka bir kablosuz kurulum yöntemi kullanmanız için yol gösterileceksiniz.

WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum)

 

WPS (Wi-Fi Korumalı Kurulum) – WPS, aygıtları kablosuz bağlantı üzerinden birbirine bağlamak için iki moda sahiptir. Biri “basma düğmesi”, diğeri ise “PIN” diye bilinir. Basma düşmesi çok daha kolay bir yöntemdir. PIN yöntemini değil, WPS basma düğmesi yöntemini kullanarak nasıl bağlanılacağını açıklayacağız.

 

Yazıcınızda WPS’yi başlatma hakkında talimatlar için yazıcınızın el kitabına bakın. Ancak WPS basma düğmesi modunu kullanmak için bazı şartların yerine getirilmesi gerekmektedir:

 

 

  • Hem yazıcınız, hem de kablosuz yönlendiriciniz WPS basma düğmesi modunu desteklemelidir. Yazıcınızın ve kablosuz yönlendiricinizin el kitaplarına başvurun.
  • Kablosuz yönlendiricide kullanılabilir fiziksel bir WPS basma düğmesi bulunmalıdır.
  • Ağınız WPA veya WPA2 güvenliği kullanıyor olmalıdır. Birçok WPS kablosuz yönlendirici, WEP kullanılıyorsa veya hiç güvenlik kullanılmıyorsa WPS yöntemini kullanarak bağlanmaz.
  • Birçok WPS kablosuz yönlendirici, ağ adı için üreticinin varsayılan ayarını kullanıyorsanız ve güvenlik kullanmıyorsanız, WPS yöntemini kullanarak bağlanmaz.
  •  

 

Kablosuz yazıcınızı kablosuz yönlendiricinize WPS kullanarak bağlamak için:

 

 

  1. Yazıcınızda WPS basma düğmesi yöntemini başlatın. Yazıcınızda WPS’yi başlatma hakkında yönergeler için yazıcınızın el kitabına bakın.
  2. 2 dakika içinde, yönlendiricinizin WPS düğmesine basın.
  3.  

Yazıcınızın kontrol panelinden çalıştırılan Kablosuz Kurulum Sihirbazı.

  1. Ağ adınızı ve güvenlik parolanızı (WEP veya WPA) bildiğinizden emin olun.
  2. Yazıcının kontrol panelinde, Kurulum düğmesine basın ve sonra  menüsünü seçin. Kablosuz Kurulum Sihirbazı bölgedeki kablosuz ağların bir listesini gösterir. Not: Kurulum düğmesi bir anahtar sembolü şeklinde görünebilir. Ürün modelleri arasında farklar vardır.
  3. Kablosuz ağ adınızı listeden seçin. Kablosuz ağınızı listede görmezseniz, listenin sonuna kaydırarak ağ adınızı elle girebilirsiniz. Adı elle girerseniz, küçük ve büyük harfler de dahil olmak üzere tamı tamına aynısı olmalıdır.
  4. WEP anahtarınızı veya WPA parolanızı girin. Anahtarı veya parolayı küçük ve büyük harfler de dahil olmak üzere tamı tamına aynı girmelisiniz. Yazıcınız kablosuz ağınıza bağlanmalıdır. Bağlanmadığı takdirde, neyin ters gitmiş olabileceğini bulmanızda yardımcı olacak bir Kablosuz Ağ Sınaması raporu yazdırma şansınız olacak.
Son Güncelleme: 27.04.2017 20:48