Tik Tok şifre kırma hesap çalma programı önlemi

media 308

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Tik Tok hesabını çalma programı diye kullanılan uygulamaların çoğunda virüs veya casus yazılım olabiliyor. Hele birde site üzerinden işlem yapılanlar…

TikTok hesap çalma programı denilerek aranan ve paylaşılan çok sayıda içerikle karşılaşıyoruz. Üstelik birde çalmaya çalışanların hesaplarının çalındığı zamanlarda olabiliyor. Çoğu yöntem direk ya işe yaramıyor ya zamanla iş göremeyecek duruma geliyor. 

teknik destek

TikTok hesap hackleme adı altında çok sayıda paylaşımla karşılaşabilirsiniz ama çoğunun işe yaramadığını şimdiden söyleyelim. Denemek isteyenler için üstüne birde şifreniz çalınabilir. Evet çok sayıda fake sayfa ve yazılımları deneyenlerin eldeki bulgurdan oldukları görülmekte. Haberimizde tüm sosyal hesaplar için yapılan yöntemlerden bahsetmeye çalışacağız. Tabi aklımıza geldiği kadarını anlatacağız.

Yakın yıllarda video paylaşımla alakalı en sık kullanılan uygulamalardan biri olan Tik Tok’ ta hesap çalma girişimleriyle alakalı videolarla karşılaşıyoruz. Çoğunun amatör olduğu ve genelde kullanılan tuzaklarla hesapların ele geçirildiğini belirtelim. Kendinize hedef aldığı belli bir sayıda kullanıcının içerisinde yaşlı veya teknoloji ile akalası olmayan birileriyle karşılaşabiliyorlar. Günümüzde bir dönemler çok sık telefonla dolandırılanları düşünürsek bunun çok zor olmadığını düşünüyoruz. En sık tuzağa düşenler yaşlılar ve telefonu dahi zor kullanan bir kesim oluyor.

Oltalama yöntemiyle hesap hackleme

Sahte mailler, aramalar, kampanya mesajları ve dahası bu yönteme girebilir. Sosyal mühendislik teriminin temelinde yer alan bu yöntemlerin bazıları işe yaramakta. Bunu sağlayan yine insanların kendisi oluyor. Bize göre çoğunun işe yaramayacak yöntemler dediğimiz ama günümüzde telefonla dahi varını yoğunu verenleri düşününce imkansız değil.

Hackleme programı olarak kullanılan şifre deneme yöntemi

Daha önce girilen karakterlerle yola çıkan deneme yanılma programının kolay şifreleri kırdığı oluyor. Eski bir araştırmaya göre yediye kadar şifrelerin saatler içerisinde ve sekiz üstü gün veya günler ile ifade edildiği oluyor. Son olarak on üç ve üstünün kırılması aylar sürebildiği oluyordu. Tabi zamanla gelişmiş yazılımlar daha kısa süreye indirebiliyor.

Girilen siteler, gelen mail ve sms mesajlarına dikkat edin

Çok sayıda zararlı yazılımlar gelen bağlantılarla ve girilen sitelerle bulaşıyor. Antivirüs yazılımlarının bankacılıkta kullandığı tarayıcılarla gelen bağlantılar test edilebilir. Genelde denenirken herhangi bir hesabın oturumu açık olmaması ve tarayıcıya kayıtlı şifrelerin olmaması önerilir. Bu gibi durumlarda gizli sekmeler kullanılabilir.

  • Tik Tok hesabına her yerden ve her ortamdan girmeyin
  • Bazıları bulduğu telefondan hesabına giriyor. Ne girilen internet güvenli mi açık ağ olmuş olmamış umrunda olmuyor.
  • Şifreleri cihazın not kısmında veya kolay ulaşılabilecek yerde tutulması.
  • Ücretsiz önerilen uygulamalara dikkat ediniz.
  • Kullandığınız şifre başka bir sosyal ağda, mail ve web sitelerinde kullanılmamalı.
  • Şifreniz tahmin edilebilir karakterlerde olmamasına özen gösterin. Karışık ve 13 üstü uzunlukta olabilir. (H*56k-L1)? gibi karışıklıkta)
  • Ek giriş güvenliklerini kullanın. Telefona gelen mesajla giriş, iki aşamalı doğrulamalar ve ek mail gibi.
  • Takipçi ve beğeni sayısını artırmak için kullanılan yöntemlerden uzak durun. Sizden şifrenizle girmenizi istedikleri yerler oluyor. Bazıları da sahte siteler oluşturarak girilen bilgilere ulaşıyor.
  • Takipç satın alınması gibi şifresiz işlemlerde ise uygulamanın geliştiricisi tarafından fark edilme gibi bir risk var ve hesabın askıya alınmasına giden bir yoldur.

Tik Tok şifre kırma hesap çalma programı önlemi

Son Güncelleme: 22.06.2020 18:23