İnternet nasıl alınır hangi internet daha iyi

hangi internet daha iyi

Kullanıcıların hangi internet daha iyi sorusuna verdikleri yanıtlar pekte bu işten anlamadıklarını gösteriyor. Makalede internet nasıl alınır ve konuya hakim olmayanlar için önemli bilgiler içermekte.

teknik destek

İnternet hayatımızın önemli bir yerine yerleşmiş durumdadır. Günlük hayatımızın büyük bir bölümünü internetten faydalanarak geçiriyoruz. Sadece sosyal medyalar harici olmak üzere iş, haberleşme ve finansal olmak üzere birçok işimizi internet aracığı ile yapıyoruz. Gün geçtikçe hayatımızda daha önemli bir yere gelmeye başlayan internet ulaşımını nasıl sağlarız?

Mobil hatlar üzerinden internet nasıl alınır?

Öncelikle önemli olan internet erişiminin hangi cihaz üzerinden yapılacağına karar vermektir. Eğer sadece telefon üzerinden internet erişimi sağlamak istiyorsanız telefonunuzda mobil veri kısmının açık olması gerekmektedir. Mobil veri üzerinden internet erişimi sağlamınız durumunda kullandığınız internet faturalı hat kullanıyorsanız faturanız üzerinden, faturasız hat kullanıyorsanız TL gideriniz üzerinden yansıtılacaktır. Bu gibi kullanımlarınızda kullandığınız hattın internet paketlerinden yararlanarak her ay kullandığınız internet kadar paket seçimi yapabilir ve düzenli ödeme şekli oluşturabilirsiniz.

Ev interneti nasıl alınır?

Evinize internet bağlatmak istiyorsanız öncelikle bu konu ile ilgili bir araştırma yapmalı ve bilgi sahibi olmalısınız. Belli başlı üç bilinen internet sağlayıcı olsa dahi bilinmeyen veya unutulan hizmet şirketleri de bulunuyor. Bunlardan en mantıklı olanı araştırarak evinize bağlatmanız için internet veya bayilere başvuru yapınız. Bu bayiliklerin müşteri hizmetlerini arayarak ya da en yakın bayiliği ziyaret ederek kampanyalar hakkında bilgi alabilir ve evinize en uygun ödemeli internet paketini seçebilirsiniz. Bayiliklerden herhangi biri ile iletişime geçmeniz durumunda öncelikle açık adresiniz üzerinden evinizde internet alt yapısı olup olmadığı kontrol edilir. Eğer internet alt yapısı mevcut ise herhangi bir sorun yaşamadan ev interneti bağlatabilirsiniz. Ancak alt yapı bulunmuyor ise internet bağlatmak mümkün olmayabilir. Bu gibi olumsuz durumlarda ek bağlantı yapılarak veya en yakın alt yapı noktasından hat çekilerek internet aboneliği başlatılabilir. Ancak bu durum alt yapısı olan yerlere nazaran biraz daha zaman almaktadır.

Ev interneti alırken nelere dikkat edilmelidir?

Eğer hemen internet bağlantısı yapılmasını istiyorsanız en dikkat edilmesi gerekenlerden birisi evinizde alt yapı olup olmamasıdır. Alt yapı olması durumunda internet bağlantısı daha kolay ve hızlı şekilde sağlanacaktır. Sonrasında dikkat edilmesi gereken konu ise evinize bağlattığınız interneti kaç kişinin kullanacağıdır. Birden fazla kişi ya da kişiler kullanacaksa internet hızı ve kapasitesi gibi teknik konular hakkında da bilgi sahibi olmalısınız. Aksi taktirde birçok kişinin aynı ağ üzerinden internet erişimi sağlaması hızlı kullanımı engelleyeceği için verimli kullanımı da engeller. Aynı zamanda internet bağlantısı yaptırmadan önce taahhüt zamanları hakkında da mutlaka bilgi edinmeniz gerekmektedir. Örneğin Vodafone ev interneti hizmetinden yararlanmak istiyorsanız taahhüt süresi bitmeden abonelikten vazgeçerseniz belirli bir ödeme yapmanız gerekecektir. Bu durum diğer şebekeler içinde geçerlidir. Ancak süreleri farklılık gösterebilir.

internet nasil alinir
İnternet nasıl alınır hangi internet daha iyi

İnternet hizmeti ile alakalı pek bilinmeyen gerçekler

Pek bilinmeyen dediğimiz genelde bir kesim var ki, internet hizmetini almadan önce çevresindekilere sorarak karar veren kişilerdir. Onlar için en önemlisi aylık ücretinin ne kadar olduğu ve hız faktörü. Lakin bunların bazen yetersiz olduğu anlar oluyor. Örnek hızınız normal veya iyi olmasına rağmen o hızı alamıyor olmanız. Bir bakmışsınız hız testinde hızınız çok düşük gösteriyor. Ya da hızının yüksek gösteriyor ama uygulamadan ne yazık ki çok yavaş bir hızla karşı karşıya kalmanız mümkündür.

İnterneti nereden almalıyım?

İnternet hizmetini veren şirketler arasında sormanız gereken esas konular dışında mantıksız bilgilerle kafası dolanlar oluyor. Mesela Turknet burada en hızlı olanı diyenlerin bildiği şeyleri sorduğumuzda sanki bu şirketin kendi alt yapısını kullanıyormuş diyebiliyor. Halbuki hizmeti Türk Telekom vermekte. Turknet burada aracı konumunda. Avantajları arasında taahhüt olmaması yer alıyor.

Sormanız gereken esas sorular şöyle olmalı:

  • Seçmeyi düşündüğüm şirketin müşteri hizmetleri desteği nasıldır?
  • Aradığımda bir muhatabım var mı? Geri dönüşleri nasıl?
  • Bulunduğum yerde alt yapı ve bina kablolama sorunu var mıdır?
  • Belli saatlerde hız aşırı düşüyor mu? Hangi firma hızlı geri dönüş yapmakta.
  • Mağdur olduğunuzda gerekli ilgi alakayı gösteriyor mu?

Turknet internet analizi

  • Paket olarak en avantajlı hizmeti veriyordu ama son bir yıldır pekte ucuz sayılmaz.
  • Destek almak istediğinizde birebir konuşacağınız bir çağrı merkezi bulunmamakta. Talebinizi sesli yanıtla veya web sitesinden veriyorsunuz.
  • İptal başvurusunda bulunmak istediğinizde yazılı bir evrak istenilmekte. Bunu da ister fax ister mail ile yapmaktasınız.
  • Taahhüt olmadığından herhangi bir ceza ile karşılaşmayacaksınız.

Vodafone, Superonline, Türk Telekom ve dahası içinde yukarıdakilerin önem taşıdığını belirtelim. Müşteri hizmetlerine bakarsak T. Telekom daha ulaşılır durumda gibi.

teknik destek

Bir yanıt yazın