Google Maps'e yeni bir özellik eklendi

media 2017

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google firmasının en çok kullanılan uygulaması Google Maps'e yeni bir güncelleme yakında yayınlanacak. Gelen güncelleme ile artık navigazyon özelliği daha kolay kullanılacak.

Google, yapmış olduğu uygulamalar ile her zaman günden de kalmayı başaran bir firmadır. Onlarca uygulaması bulunan firmanın en çok kullanılan uygulamalarından biri olan Google Maps‘de yapacağı bir değişikliği bugünkü haberimizde yayınlayacağız.

teknik destek

Akıllı telefonlarda harita özelliğinin alt yapısı Google firması tarafından sağlanmaktadır. Özellikle PC versiyonu çok gelişmiş olan Google Maps’in mobil versiyonu da geliştirilmektedir. Google Maps mobil uygulaması genellikle navigasyon olarak kullanılmaktadır. Navigasyon haritalarında bazen kavşaklarda dönüş yönlerinde araç sahipleri sorun yaşayabilmektedirler. Google yayınlayacağı son güncelleme ile bu sorunu çözeceği görünmektedir. 

Google Maps’e yeni bir özellik eklendi

Google Maps'e yeni bir özellik eklendi

Gelen bu yeni güncelleme ile artık yanlış dönüş yapmayacaksınız. Yol tarifi konusunda Google Maps çok zamandır beklenen bir özelliğe kavuşmaya hazırlanıyor.

Haritalar özelliği daha önce gitmediğiniz bir şehirde yolculuğunuzu kolaylaştırmaktadır. Özellikle Google Maps tarafından üretilen haritalar işinizi dahada kolaylaştırmaktadır. Fakat akıllı telefonlarda yüklü olan harita uygulamaları bazen yer belirlemede sıkıntılar çıkarabilmektedirler. Buda yolculuklarınızda özellikle dönüşlerde sizlerin hata yapmasına neden olmaktadır.

Google firmasından yapılan açıklamaya göre Google Maps artık Street View özelliğini kullanmaya başlayacak. Bu özellik sayesinde artık karşınıza gelen sapaklardan, kavşaklardan yalnış dönmeyeceksiniz.

Street View özelliği dönüş kavşakların görüntülerini alarak harita da karşınıza getirecektir. Bu şekilde bir görsel ile dönüşlerinizi rahatlıkla yapabileceksiniz.

Haritada yönünüzü belirledikten sonra Google bu harita üzerinde Street View özelliğini kullanabilmeniz için küçük ön izleme görselleri koymaktadır. Bu görsellere tıkladığınızda karşınıza dönüş kavşaklarının resimleri çıkacaktır. Fakat bu görseller seyir halinde iken hemen karşınıza çıkmamaktadır. sizlerin daha önce yol tarifi alarak bu kavşaklara bakmanız gerekmektedir.

Güncellemenin ne zaman geleceği şuan belli olmamakla beraber kısa bir zaman sonra hem Android hemde iOS telefonlar için yeni özelliğin eklenmesi bekleniyor.

Son Güncelleme: 17.05.2017 12:12