Android Zararlı Yazılımlara Karşı Google Güvenlik Programı

media 4554

Son güncelleme 11 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android zararlı yazılımlara karşı Google' nin güvenlik doğrulama yazılımı yayınlandı. Telefonda virüsleri önlemek için Google güvenlik doğrulama programı tam sizlik.

Google’den Android Güvenlik Doğrulama “Key Smart” adında kötü amaçlı bir yazılım ile karşı karşıya olduğu bildirilen Android işletim sistemi için Google, Android 4.3 ile birlikte bir güvenli yaması oluştururken, söz konusu yamayı diğer Android üreticilerine sağlayarak kısa süre içerisinde tüm ekosisteme yayılmasını sağladı.

teknik destek

Google’ın işletim sistemi için sağladığı güvenlik tedbiri sadece bununla sınırlı kalmadı. Arama motoru devi, 2012 Ekim’inde Nexus 4’ü ve Android 4.2’yi lanse ederken, işletim sisteminin yeni versiyonuyla birlikte “Uygulama Doğrulama” işlevini de devreye soktu.

android zararlı yazılımlara karşı google güvenlik doğrulama yazılımı

Bu gelişme sayesinde Play Store ya da bilinmeyen kaynaklardan yüklenen uygulamalarda zararlı yazılımlara karşı güvenlik taramasına olanak sağlandı. Google’ın başlattığı hizmet sadece Android 4.2 ve üzerin sürümlerde yer bulurken (başka bir ifadeyle ekosisteminin yaklaşık olarak %5’inde), Google; Android 4.3 ile birlikte “Uygulama Doğrulama” işlevini direkt Google Play Servisine dahil ederek, Android 2.3 ve üzeri tüm kullanıcıların faydalanmasına olanak tanıdı. Bu sayede yaklaşık olarak %5’lik kullanım alanı da %95 seviyelerine yükseltildi.

Google aynı zamanda “Uygulama Doğrulama” özelliğine Ayarlar > Güvenlik sekmesi altında yer vererek, işlevin kullanıcıya bağlı olarak aktif ya da pasif edilmesine imkan sunuyor. Kaynak: Androidos

Son Güncelleme: 31.05.2017 01:02