Türkiye' den yurtdışına gelen aramayı cevaplama ücreti

media 853

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Yurtdışında Vodafone, Türk Telekom ve Turkcell gelen aramayı cevaplama ücreti kaç TL oluyor cevabını sizler için araştırdık. Türkiye' den gelen aramayı açma ücretlendirme.

Türkiye’ den yurtdışında kullanılan Turkcell hatta gelen arama cevaplandığında kaç TL ücretlendirme yazar diyen yurtdışı kullanıcısıysanız tam sizin için bu yazımız test ile hazırlanmıştır.

teknik destek

Bilmeyenler için açıklama getirelim yurtdışında kullanacağınız bir Türk hattı eğer Türkiye’ den arama geldiğinde cevaplandığında ücretlendirme yapılacak. Yani aramasanız dahi gelen çağrıyı cevaplamanızda ücret yansımakta. Bu durum yurtdışından gelen çağrı içinde geçerli.

Diyeceksiniz Turkcell’ den Turkcell’ e gelen arama cevaplandığında neden ücretlendirme yapılıyor. Yurtdışı baz istasyonlarından yararlanma ücretlendirmesi nedeniyle çıkmakta. Ama yurtdışı dakika paketi veya internet paketi aldığınızda ek bir ücretlendirme olmayacak.

Yapmış olduğumuz testte biz Turkcell bir hattan yurtdışında bulunan Turkcell hattı aradık ve 13 sn’ de 4,90 TL ücretlendirme oldu. Bu ücret yurtdışındaki karşı tarafa yazdı. Bizde uluslararası aramalara ücretsiz dakika bulunduğundan bir ücretlendirme olmadı. 

Yurtdışında gelen aramayı açma ücreti

Gelen aramayı açma ücreti için vereceğimiz bilgiler anlık değişebilir veya zamanla artabilir. Bu yüzden bu tarz çağrıları almadan önce operatörün resmi sitesinden ücretlendirme bilgisine bakınız. İsterseniz operatörünüzle web sitesinden yazışabilirsiniz.

Yurtdışı kullanımlar için paket satın almadıysanız ek bir ücretlendirmeyle karşılaşacaksınız. Fatura detayında “Yurtdışında gelen arama” olarak görünecek.

Azerbaycan, Bulgaristan, Kanada, Danimarka, İtalya, Rusya, Suudi Arabistan, Yunanistan, Kazakistan, İsveç, Hollanda, Cezayir, Amerika ve Almanya gelen aramayı cevaplama ücretlendirmesi genelde aynıdır.

Türkiye' den yurtdışına gelen aramayı cevaplama ücreti

Yurtdışı gelen aramayı cevaplama ücretlendirmesi

Bilgiler değişebilir veya kampanya / paket sunulabilir. Bundan dolayı her zaman için operatörün çağrı merkezi ya da resmi web adresinden detaylar incelenmesi önerilir. www.teknolojihaber.net

  • Turkcell arama cevaplama ücreti 4,90 TL
  • Vodafone arama cevaplama ücreti dakikada 3,90 TL
  • Türk Telekom gelen çağrıyı cevaplama ücreti 2 TL
Son Güncelleme: 07.10.2019 02:52