Galaxy S8 ekran görüntüsü nasıl alınır

media 1602

Son güncelleme 5 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung firmasının amiral gemisi Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde ekran görüntüsünü nasıl alabileceğinizi sizlere yazılı ve görsel olarak anlatacağız.

Samsung firmasının Galaxy S8 modellerinde fiziksel home tuşu bulunmadığından nasıl ekran görüntüsü alabileceğinizi anlatacağız. Glaxy S8 ve Galaxy S8 Plus modellerinde ekran görüntüsü alabilmek için iki farklı yöntem uygulayabilirsiniz.

teknik destek

Telefonlarımızda ekran görüntüsünü alma işlemi çok kullanılan bir işlemdir. İnternet sitelerinde gezindiğimiz de veya sosyal medyada yer alan bir paylaşım hoşumuza gittiğinde bu yöntemi kullanarak telefonunuza o anki görüntüyü kaydedebiliriz.

Galaxy S8 ekran görüntüsü alma

İlk olarak Galaxy S8 modelinin üzerinde yer alan tuş kombinasyonu ile ekran görüntüsü almayı göstereceğiz. Daha önceki telefon modellerinde ekran  görüntüsü alabilmek için Home tuşunu da bu kombinasyona katarak görüntü alabiliyorduk. Fakat bu tuş artık telefonda olmadığı için yeni tuş kombinasyonu telefona tanımlanmış.

Ses azaltma ve güç tuşlarına beraber basarak kısa bir süre sonrasında ekran görüntüsünün alındığını göreceksiniz. Bu işlem sonunda telefon sizlere görüntünün alındığına dair bildirimde bulunacaktır.

Galaxy S8 ekran görüntüsü nasıl alınır

Diğer bir yöntem ise telefon içerisinde yer alan bir özellik ile ekran görüntüsünü alma. Bu yöntem daha önceki telefon modellerinde de kullanılmıştır. Sensör aracılığı ise ekran görüntüsünü alma yöntemi.  Aslına bakarsanız bu yöntem en kolay olanıdır. Herhangi bir işleme yamadan sadece elini aşağıdaki resimde olduğu gibi ekranda kaydırdığınızda ekran resmi çekilecektir.

Galaxy S8 ekran görüntüsü çekme

Elinizi Galaxy S8 modelinin sol kısmına dik olarak yerleştiriniz. Ardından ters yönde elinizi hareket ettiriniz. Bildirm ekranında ekran görüntüsünü aldığınız göreceksiniz. Bu işlem için tabiki ayarlar bölümünden sensör sisteminin açık olması gerekmektedir.


Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesi ne zaman

Galaxy S8 Android 8.0 güncellemesi ne zaman
Son Güncelleme: 31.10.2017 18:51