Windows 10' da ekran kartı özelliklerine bakma

media 379

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 10 ekran kartına bakmak isteyenler komutla veya isteyen aygıt yöneticisini açarak kontrol edebilir. Daha fazla detaylara modelden ulaşınız.

Birçoğumuz oyun oynarken güncelleme gelince veya oyun indirirken ekran kartı özelliklerimiz oldukça önemlidir. Ekran kartı özelliklerini bilmeyen biri oyun indirince açılmazsa bilmeli ki ekran kartı özelliğini oyun karşılamıyor.

teknik destek

Peki, bunu nereden öğreneceğini araştırıp nasıl yapacağını bilemeyen birçok insan var. Bunlara hazırlıklı olmak için dikkatlice ekran kartı ve sistem özelliklerini okumalıyız. Peki, bu ekran kartı özelliklerine ve sistem özelliklerine nereden bakabilirim. İşte karşınızda Windows 10‘ da ekran kartı özelliklerine bakma;

Ekran kartı özelliklerine nasıl bakılır?

  • Öncelikle klavyede olan windows+R fonksiyonlarını kullanarak çalıştır sekmesini açıyoruz.
  • Daha sonra çalıştır sekmedeki yazı bölümüne dxdiag yazıp tamama basıyoruz.
  • Açılan sekmede sistem özellikleri karşımıza çıkıyor.
  • Üst kısımda sistem, ekran, ses, giriş kısmından ekran seçeneğine tıklayıp, ekran kartımızı görebiliriz.
  • Yan ve alt kısımlarda ise özellikleri belirtilmiştir.

Yani kısaca çalıştır bölümüne Dxdiag yazıp enter yaparak bakabilirsiniz.

Windows 10 ekran kartına bakmaWindows 10' da ekran kartı özelliklerine bakma

Sistem özelliklerine nereden bakılır

Masaüstünüzdeki bu bilgisayara fareniz ile sağ tıklayıp özelliklere tıklayınız. Karşınıza bütün sistem özellikleriniz yazacaktır. Sağ tarafta ise gelişmiş ayarları kendiniz yapıp düzenleyebilirsiniz. Aygıt yöneticileri ve bilgisayarınıza takılı bütün cihazlara bakabilirsiniz.

Windows 10 olabildiğince kapsamlı bir bilgisayar işletim sistemidir. Gelen her güncellemede bizim bilgisayar hayatımızı kolaylaştırmak için ellerinden ne geliyorsa yapan bir sitemdir. Gerek fonksiyonlarıyla olsun gerek ayarlarıyla olsun her halde güzel. Ama unların ilerde çok daha kolayı çıkacak. Teknoloji her gün gelişiyor özellikle bilgisayarları artın bütün ayarlarını kendimiz düzenleyebiliyoruz. Bilgisayarları resmen kendimiz tasarlıyoruz. Bilgisayar ve teknoloji şirketleri ellerinden gelenleri yapıyorlar.