Telefonda Eba yükleniyor ama açılmıyor

media 407

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Telefonda Eba yükleniyor sayfası açılıyor ve bu yazısı uzun dakikalarca kalıyorsa buna neden olan etkenleri sizlere anlatacağız. Eba açılmıyor sorunu için yapılacaklar.

Telefondan http://www.eba.gov.tr girdiğimde “Eba yükleniyor” yazısı çıkıyor ve bu sayfada kalıyor sorunu hala devam etmekte. Canlı ders yayınını izlemek isteyen öğrenciler bazen bu durumdan çok rahatsızlık duyabiliyor. Özellikle veliler diyebiliriz. Peki Eba yükleniyor hatası için bir çözüm önerimiz var mı?

teknik destek

Sıkıntı sadece telefonda değil sorun çıktığında bir çok cihazla aynı durumla karşılaşıldığını görüyoruz. Örnek iPhone eba yükleniyor yazısı çıktığında Windows bilgisayarda da aynı yazıyla karşılaştık. Çok sık denedik ve farklı işlemlerde denendikten sonra ya bizim yaptığımız işlemlerle ya da sunucu rahatladı ondan mı açıldı bilmiyoruz. 

Hemen hemen hergün Cumartesi Pazar hariç bu yazıyla karşılaşılabiliyor. Örnek bugün işlem yaptığımız telefon Samsung eba yükleniyor yazıcı 10-15 dakika kadar çıktı.

Eba yükleniyor neden açılmıyor ?

Kesin olmamakla birlikte olasılığı yüksek olan nedenleri sıralayacağız. Sonrasında ise yapmak isteyenler için deneme yanılma yöntemi olacak.

  1. Uygulamanın zorlanması.
  2. Eba sistemlerinde aşırı yoğunluk.
  3. İnternet yavaşlığı (Binada öğrenci ve virüs kaynaklı aşırı internet kullanımı).
  4. Çok sık giriş denemesinden dolayı engellenme.
  5. DNS sorunları veya kullanılan adresler sorunu.
  6. Tarayıcının dolması veya sıkıntılı olması.
  7. Çok az olma olasılığı durumu virüs sorunu.
  8. Yardımcı uygulamalarla giriş denemeleri.
  9. Oturumun giriş hataları.

Gibi çok sayıda olası durumlarla karşılaşılabilir. Çoğunlukla yoğun kullanıcı sayısından dolayı zorlanmakta. Birde herkes veya çoğunluk aynı saatlerde girmeye çalıştığından oturum açma sorunu ortaya çıkıyor.

Eba yükleniyor nasıl açılır ?

Teker teker denedik ve sıkıntıyı anladık ise şimdide çözüm için neler yapılır inceleyelim. İşlem yaparken dikkatli olunması önerilir ve bağlantınızın hızını ölçmeden işlem yapılmaması önerilir.

  1. İnternet hız testini yapın.
  2. Farklı bir tarayıcıyı kullanın.
  3. Bilgisayarınızdan da deneyin.
  4. Modeminizi kapatınız ve açıp tekrardan girmeye çalışın.
  5. Girmeye çalışılan ders saati öğrencinin saati ile uyumlu olduğundan emin olun.
  6. Güvenilir DNS bağlantılarını girerek bir daha deneyelim. Sorun ortadan kalkmıyorsa tekrardan verilen adresleri kaldırınız.
  7. Ara ara tekrar girişi deneyin.
  8. Telefonun tarayıcı geçmişini ve aramalarını temizleyin.

Telefonda Eba yükleniyor ama açılmıyor

Son Güncelleme: 17.04.2020 04:22