iOS 11 ile gelen dosya uygulamaları özelliği

media 1913

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple' nin WWDC 2017 etkinliğinde tanıttığı iOS 11 işletim sistemi özelliklerinden biri var ki dikkat çekmenin yanında bilinmesi gereken yanları da var.

iOS 11‘ le gelen dosya uygulamaları hakkında bilinmesi gerekenler nelerdir? Apple’ın eylül, ekim aylarında İPhone 5S üstü ve iPad’lere gelecek olan iOS 11’in en dikkat çekici yeniliklerinden Dosyalar ile ilgili bilinmesi gereken detaylar hakkında bilgileri aşağıdaki yazıda bulabilirsiniz.

teknik destek

1- iOS 11 dosyalama uygulamaları
iOS kullananların uzun zamandır sabırsızlıkla beklediği dosyalama sistemi, mobil işletim sisteminin yeni sürümü ile artık kullanıcıların hizmetine sunuluyor. Tıpkı Mac OS’lerde bulunan Finder uygulaması gibi çalışan yeni Dosyalar uygulaması, iPad ve İPhone kullanıcılarının işlerini oldukça kolaylaştıracaktır. Cihazda kayıt edilen dosyalara ve iCloud Drive’da yer alan dosyalara erişme imkanı sağlıyor. Ayrıca üçüncü parti Drive uygulamaları içerisinde merkezi sistem görevi görür.

2- iOS 11 uygulamanın ana ekranı
Ekranın sol tarafında görüntülenen içeriklere dair bir liste bulunur. Sağ tarafta ise o listede seçili bulunan kaynağa ait klasörler görülür. Ayrıca sık kullanılan klasörler sekmesi, kullanım şekli daha hızlı hale gelmiştir.. Üçüncü parti bulut klasörlerini de bu uygulamadan ulaşmak mümkündür.

3- iOS 11 uygulamada paylaşım
Bir dosyayı paylaşmaya ve diğer kullanıcılar ile birlikte düzenlemeye yarayan bilinmeyen gizli bir özellik var. Şu an uygulama içerisinde insanlar davet edilebiliyor, fakat belgeler üstünde düzenleme yapılamıyor.
Şimdiye kadar geliştiricilere sunulan dosyaların azda olsa tutarsız çalıştığını belirtmek gerekir. Her geliştiriciden değişik özelliklere dair çeşitli problem raporları alan Apple, en sonunda sürümü bu problemi çözmüş olarak sunacaktır. Şu an eğer bir geliştirici değil iseniz ve iOS 11 güncellemesi yüklediyseniz, Dosyalar’da yaşanan sıkıntıları problem haline getirmeyin.

4 – iOS 11 desteklediği dosya türleri
Resim dosyaları, metin dosyaları, film dosyalarının ön izlemesi, müzik dosyaları, ZIP dosyalarını ön izleme yapabiliyorsunuz fakat şu an sıkıştırma veya arşiv dışına çıkartma durumu bulunmuyor.

iOS 11 ile gelen dosya uygulamaları

iOS 11 ile gelen dosya uygulamaları özelliği


iOS 11 güncellemesi alacak cihazlar

iOS 11 güncellemesi alacak cihazlar
Son Güncelleme: 12.06.2017 19:37