Site için marka analizi önemli mi?

media 76

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Web sitesi yönetiminde marka adı önemi ve otorite analizi gerektiren çalışmaların yapılması yükselme ve bilinirlik açısından önem arz ediyor.

Yer aldığınız sektörde imajınızı geliştirme fırsatlarını belirlemek veya mevcut markanızın özelliklerinin güçlü ve zayıf yönlerini belirlemek için seo marka analizi araştırması yapın.

teknik destek

Bu araştırma ne için önemlidir? Marka, sürekli kar elde etmenize ve aynı zamanda şirketinizin kaynaklarını boşa harcamamanıza izin verir. Çünkü marka, tüketicinin yalnızca satın almaya hazır olmadığı, aynı zamanda eşleştirmek istediği fikridir. Dolayısıyla markalı ürünlerin satışı kolay ve çok daha karlıdır.

Marka adı analizi

Marka adı sadece kulağa güzel gelmemeli, tarzı tüketiciler için hoş olmalı, markanız ile doğrudan ve pozitif bir ilişki uyandırmalıdır. Ayrıca isim sadece bir kelime değil, markanın anlamının ve ana fikrinin taşıyıcısıdır. Genel olarak pazarlama ve özellikle markalaşma açısından doğru ismi seçmek için, marka isminin fonosemantik analizini yapmak gerekir.

Analiz, adın potansiyel alıcılar tarafından nasıl algılandığını ve arkasındaki fikri okumanıza ne kadar izin verdiğini değerlendirmeyi içerir. Bunun için şu bileşenler tahsis edilmiştir:

  • Kelimelerin ve harflerin konfigürasyonu, yazı ve yorumlama dili,
  • Yazı tipi ve stil,
  • Ses, telaffuz,
  • Anlam, marka fikrine referans

Tüm bu bileşenlerin kavrama, estetik çekicilik ve psikolojik etki için test edilmesi gerekir.

Marka algısı araştırması

Elbette markanın kesinlikle olumlu algılanması için çaba sarf etmek gerekiyor. Bu, tüketicinin kendisine daha fazla memnuniyet getireceğini umarak bir ürün seçtiği zamandır. Bu, konumlandırmayı, ürünün kendisini rakiplerinden ayıran ve alıcının zihninde istenilen konumu almasını sağlayan özellik ve özelliklerinin tanımlanması ile oluşturulmasını gerektirir. Ayrıca marka imajı, yani imajı ve çağrışımsa algısı ve şirketin itibarı üzerinde çalışmanız gerekir.

Site için marka analizi önemli mi?