Facebook bu sen miydin yazısı çıkıyor

media 194

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Facebook hesabımı açtığımda genellikle bu uygulamadan giriş yapmadığın için giriş yapanın sen olduğundan emin olmak istiyoruz sorunu çıkabiliyor. Hesabıma girilmiş olabilir.

Facebook “Genellikle bu uygulamadan giriş yapmadığın için giriş yapanın sen olduğundan emin olmak istiyoruz” yazısı arada bir karşınıza gelebilir. Buna neden olan temel husus kişinin hem tarayıcıdan hem uygulamadan aynı zamanlarda giriş yapması. Örnek Safari / Chrome üzerinden hesabınıza şifre girerek bağlandınız ve biraz sonrada Facebook uygulamasından hesabınızı açtınız. İşte bu şüpheli bir etkinlik olarak görülebilir.

teknik destek

Evet genelde kullanıcının kendisinden alakalı bir sorundur ve nadir güvenlik riski taşır. Uzun zamandır bir yöntemle hesabınızı açmadıysanız çıkabilir. Yani hem uygulama ile giriyorsunuz ve uzun zaman sonra daha önce kullanmadığınız veya nadir kullandığınız tarayıcıdan hesabınızı açmış olabilirsiniz.

Bulunduğunuz il Ankara ama İstanbul veya Çankırı gibi bir şehirden girilmiş gibi görülebilir. Nedeni operatörün bağlantıyı farklı kanallar üzerinden yaptığından dolayı herhangi bir lokasyon görülebilir. 

Hesap çalınma veya bir yerde açık unutulan oturumlar içinde olası bir durum olduğundan şunlara bakınız:

  • Güvenli bir bağlantı üzerinden kendi resmi uygulamasından şifrenin değiştirilmesi.
  • Ekli olmayan seçeneklerin eklenmesi. Mail, iki aşamalı doğrulamalar ve telefon numarasının eklenmesi gibi.
  • Bilmediğiniz bir şeyler ekli ise kaldırınız. Gerçek bilgilerinizi yazmanı her zaman daha sağlıklı olacak.
  • VPN uygulamasından yararlananlar böyle uyarılarla karşılaşabilir.
  • Çoklu hesap kullananların sık geçiş yapmaları yine bir uyarıya neden olma olasılığı var.

En dikkat edeceğiniz nokta cihazın markasının yazılıyor olması. Örnek sizin telefonunuz iPhone ise ve orada bu yazıyorsa büyük ihtimal siz olduğunuz anlamını taşıyor. Samsung ya da Xiaomi gibi markalar yazsaydı belki şüpheli diyebilirdik.

Ne yaparsanız yapın ara ara bu sen miydin geliyorsa Facebook formlarından biriyle veya uygulamanın ayarlarından sorunun bildirilmesini öneriyoruz.

Facebook bu sen miydin yazısı çıkıyor

Son Güncelleme: 31.10.2020 08:23