Smart TV bilinmeyen kaynakları kapatma seçeneği

media 759

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

LG televizyonda, Arçelik, Vestel veya Samsung Smart TV bilinmeyen kaynaklar kapatma ne işe yarar veya ne demek bilmeyenler için kısacık bir açıklamamız olacak.

Smart TV bilinmeyen kaynaklar nasıl kapatılır resimli anlatımda birde ufak bir uyarımız olacak. Bu seçenek çoğu cihazda açık olarak gelir. Nedeni güvenlik açısından sorun çıkmaması için bu seçenek aktifdir. Dışarıdan uygulama yüklemelerinde virüs bulaşma olasılığı her zaman bulunur ve bu seçenekle bunları önlemiş olursunuz.

teknik destek

Smart TV bilinmeyen kaynaklar Philips resimli anlatımla örnek verdik ve çoğu televizyonda bu bölüm farklı yerde olmakta. Birde bazı TV’ lerde kendi işletim sistemleri yüklü modelleri oluyor ve bu seçenek olmayabiliyor. Örnek Samsung, Huawei’ nin Honor’ ı, LG ve dahası. 

Yapılacak adımlardan sonra uygulama yükleme işlemi tamamlandığında bilinmeyen kaynakları açma butonunu aktif ediniz.

İşlemler Arçelik’ de, Vestel’ de ve Grundig televizyonlarda denenebilir. Bazılarında bilinmeyen kaynaklar açılmıyor pasif görünüyor. Burada da kumanda ile bir şifre girilmesi veya tam kontrol bölümüne ulaşılması gerekebiliyor. Yardım için TV müşteri hizmetleri araması önerilir.

Bilinmeyen kaynaklar ne demek nedir?

Telefona veya televizyona uygulama yüklemek istediğinizde bilinmeyen kaynakların kapatılması gerektiğini vurgulayan mesajla belki karşılaşmış olabilirsiniz. Bu bölüm Google’ un Play Store uygulaması dışında başka yollarla uygulama yüklemeniz için veya yüklenmesini engellemek için kullanılan bir bölüm.

Smart TV bilinmeyen kaynaklar nasıl açılır nasıl kapatılır?

  1. Ayarları ifade eden çark simgesine dokunun.
  2. Tüm ayarları bulun ve tıklayın.
  3. “Android ayarlar” bölümüne geçin.
  4. Sağ kısımda çıkan “Güvenlik ve kısıtlamalar” yanında yer alan butonla işlem yapınız.

Smart TV bilinmeyen kaynakları kapatma seçeneğiSmart TV bilinmeyen kaynaklar nasıl kapatılır

Son Güncelleme: 18.11.2019 13:38