Wordpress yavaş açılıyor site nasıl hızlandırılır?

Wordpress nasıl hızlandırılır

Wordpress yavaş açılıyor site nasıl hızlandırılır şeklinde yapılan aramaların bir çoğunun sıkıntısı veritabanı hataları olduğunu düşünüyoruz. Sitem yavaş açılıyor sorunu oluşanlarında kullandıkları hosting özelliğinin incelenmesi gerekiyor.

teknik destek

Birçok kullanıcı Wordpress sitelerinin temalardan veya eklentilerden dolayı giderek yavaşlamasından, tema animasyonları ve şekilleri yüzünden geç açılmasından ve hem kullanıcılara hem de okuyuculara zor zamanlar yaşatmasından şikayetçi oluyor. Biz de kendimizin de kullandığı arka plan ve içerik yönetim sistemi Wordpress’ i nasıl daha hızlı hale getirebileceğinizi anlatmak istedik.

Her şeyden önce Google PageSpeed Insights kullanarak sitenizin hızı ve geç açılma sorunları ile ilgili bilgi alın. Site URL’nizi girerek hızınızı ve etkenleri ölçebilirsiniz. Çıkan sonuçlara göre de diğer sayfalarda ayrı ayrı belirteceğim detayları uygulamaya başlayabilirsiniz.

teknik destek

Site nasıl hızlandırılır sorusu

Anlatacaklarımızın dışında en büyük etkenlerden biri kullanılan sunucu veya hosting’ in yetersiz kalması. Kullanım verilerinin incelenmesi sonucu bir yol bulacaksınız. Lakin gereksiz olanlarında incelenmesi şart.

Aşağıda önerdiğiniz eklentileri denemenizi öneriyoruz. Kesin yol olacağı bilgisini paylaşmıyoruz ama çoğu problemde denenecek şeyler olduğunu belirtelim.

Veritabanı hatasına düşen sitelerde wp-admin açılmıyorsa o zaman ftp içerisinde eklentiler klasörüne girerek yüklü olan eklentilerin isimlerini değiştirin ve kolayca sitenin açılışına şahit olun.

Litespeed cache, Perfmatters ve sunucu önbellek özelliğinden faydalanın. Duruma göre Litespeed özellikli bir hosting kullanmanız daha sağlıklı olacak.

Wordpress site hizlandirma
Wordpress yavaş açılıyor site nasıl hızlandırılır?

Eklenti sayınızı azaltmakta fayda var

Wordpress temalarını en çok yoran etkenlerden biri olarak arka planda çalışan eklenti sayısını azaltmanızda fayda var. Aktif olmayan ve kullanmadığınız eklentileri silerek en azından başlangıç yapabilirsiniz. Çok da etkisini görmediğiniz eklentileri de kesinlikle kullanmayı bırakın. Ayrıca silme işlemi sırasında plugins dosyalarının tamamını kaldırmayı da unutmayın.

Gereksiz görülen kodlardan ve eklentilerden kurtulmanızı öneriyoruz. Artı birbirini etkileyen eklentiler varsa gereksiz sorgu sayısı artacaktır.

WP-Optimize ve benzeri eklentilerle gereksiz verilerden kurtulun

Wordpress siteleri gerek tema gerekse botlardan dolayı birçok gereksiz yorum ile dolar. Siz bu yorumları onaylamasanız da sitenizde birikmeye devam eder ve bir süre sitenizi yormaya, yavaşlatmaya başlar. Ayrıca yazı yazarken birçok kere değişiklik yapıyorsanız Wordpress siteminin bunları da kayıt altına aldığını biliyorsunuzdur. Bu verilerin de sürekli saklanması sitenizin yavaşlamasına neden olacaktır. Bunların tamamını tek tek silmek sizin için ölüm olacağından size gönül rahatlığıyla benim de severek kullandığım WP-Optimize eklentisini tavsiye edebilirim.

JS ve CSS dosyalarınızı küçültün

Temaların aşırı yoğunlaştırılmış js ve css dosyaları site içi dolaşımda ve sitenin açılmasındaki bekleme süresini büyük oranda etkileyen unsurlardır. GTmetrix ile sitenizin tamamını arayarak js ve css dosyalarınızı hızlıca sıkıştırmanız ve daha hızlı hale getirmeniz mümkün. Siteye buradan ulaşarak URL’niz ile sitenizi tanıtın ve hangi dosyayı sıkıştırarak ne kadar tasarruf edeceğiniz konusunda bilgi alın. Site size ne kadar alan tasarruf edeceğinizi ve önceki haline göre yüzde kaç alan daha az harcadığını da gösteriyor. Sıkıştırmak ve daha hızlı geri dönüşler almak istediğiniz dosyaların üzerine gelerek optimize edilmiş halini indirip sunucunuzdaki aynı dosya içerisine atmanız yeterli olacaktır.

Açılan resimler ve sitede biriken resim yığınları da sitenizi yavaşlatan önemli unsurlar arasında bulunuyor. Dilerseniz daha ufak resimler atarak işe başlayabileceğiniz gibi WP Smush.it eklentisi ile mevcut resimlerinizi de optimize hale getirebilirsiniz. Bu işlem site verilerinizin büyüklüğüne göre yaklaşık 1 saat kadar sürebiliyor, bilginize.

Wordpress temalarının en çok şikayet edilen sorunlarından biri olan Wordpress site hızlandırma sorunu kendi sitemizde uyguladığımız yöntemler ile sizlere anlattık. Biz faydasını kısa vadede çok optimize bir şekilde aldık. Umarım siz de daha hızlı bir arayüz ile internet hayatınıza devam edersiniz.

Wordpress yavaş açılıyor site nasıl hızlandırılır sorularına yanıt olarak önce sunucu hizmeti aldığınız yerle kullanıma yönelik detay alınız ve sonrasında ne yapılacağına bakılır. Lakin son yıllardaki çıkan Litespeed hostinglerin düşük ve orta segment sitelerde çok işe yaradığını söyleyelim.

teknik destek