Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz hatası

media 25

Instagram kullanıcıları 'Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz' hatası nedeniyle bu aralar çok sıkıntı çekmekte. Yoğun bir şikayet geldiğini görüyoruz.

teknik destek

Şu aralar sık karşımıza çıkan kısıtlama uyarıdı bazılarının hayatını kabusa çeviriyor. Hesapları önemli olanlar yeni hesap açmak yerine adliyenin yolunu dahi tutabiliyor. Sanırım 3 hafta olacak ve çok sık karşımıza geldiği vurgulayalım. Yazımızla kesin çözümüdür diye bir iddiamız yok ama belki işinize yarar diye düşünüyoruz.

Bildirimde bulunun ve bekleyin. Sonra gelmeyeceğinizden emin olduğunda birde Facebook kanalını kullanın. Bunun içinde yazı sonunda açtığımız haberi okuyunuz.

teknik destek

Instagram bazı hareketleri kısıtlıyoruz ne demek?

Kısıtlıyoruz, Instagram’ ın topluluk kurallarını hice sayan davranışlarda bulunan hesaplara geçici süreliğine yapılan kısıtlamadır. Tabi yapılan yanlışın büyüklüğüne göre cezası daha büyük olabiliyor. Bazı hesaplar süresiz kapatılabiliyor. Hata yapıldığını düşünenler içinde itiraz için bir bildirim seçeneği sunulmakta.

Haksız yere hesabım kısıtlanıyor şeklinde çok sayıda şikayetle karşılaşmanız mümkün. Bakınız bu olasılık her zaman mümkündür lakin size göre yanlış olmayan hareketler bu kapsama girebiliyor. Bunun anlaşılması adına kurallara bir göz atılması gerekebiliyor. 

Karşılaştığımız önemsiz denilen kavramlardan bazılarını aşağıya bırakıyoruz.

Çok aşırıya kaçan her şeyi bu sınıfa eklenebiliyor. Örnek çok fazla peş peşe yapılan yorumlarda insanlara rahatsız verilme düşüncesi nedeni ile otomatik sistem kısıtlamaya gidebiliyor. Buna benzer çok fazla olasılığı yazabiliriz. Ama siz ne demek istediğimiz anladınız diye düşünüyoruz.

Instagram kısıtlıyoruz nedenleri nedir?

Kullanıcıların, kendi hesapları üzerinden yapacakları veya başka hesaplar için yapacakları işlemler sonucunda hesapları kısıtlanabilir.

Hareketlerin kısıtlanmasına neden olan bu durumlar:

  • Hakaret, inanç ve yaşam tarzına müdehale etmek dahi bu sınıfa girebiliyor.
  • Aşırı yaptığınız şeylerin sonuçlarından biri de olabiliyor.
  • Belirli sayı üzerindeki kullanıcının şikayetini almak
  • Aynı gönderi altına yirmi beş taneden fazla olacak şekilde yorum yapmak
  • Takip isteğini reddeden kişiye fazla sayıda yeniden takip isteği yollamak
  • Aynı gün içerisinde çok sayıda kullanıcıyı takip etmek

Gibi eylemler, hesaplarda hareket kısıtlanmasına neden olacaktır. Tabi daha geniş nedenlerden de bahsedebiliriz ama bunlar şu an için örnek olarak sınıflandırılmakta.

İşlem engellendi başlığı ile çıkan uyarılarda ne yapılmalı?

Instagram kullanıcıları, açmış oldukları özel hesaplar üzerinden; fotoğraf ve video gibi içerikleri paylaşabilme, diğer insanlarla takip ilişkisi içerisinde yer alabilme ev mesajlaşabilme imkanını sağlarlar. Birçok alanda kullanılabilen instagram hesapları, bazı durumlar sonucunda kısıtlanabilir. Yapılan hareketlerde güvenliğe aykırı bir durumdan şüphelenen instagram platformunun; hangi hareketlerde hesapları veya hareketleri kısıtladığını, hareketlerin kısıtlanması halinde neler olacağını araştırmak gerekir.

Bu başlı başına ayrı bir konu gibi görünüyor olsa da esasında aynı kapıya çıktığı zamanlar oluyor. Normalde engellendi yazısı çıktığında yapılan bir yanlışı önlemek adına veya çok sık yaptığınız işlemlerden sebeple durdurma bildirimidir. Burada ise başlıkta bulunan uyarı içerisinde geçen bir kelimedir.

Sadece böyle bir durumla karşılaştığınızda yaptığınız şeylerden vazgeçip mümkünse saatlerce veya bugün hesabınıza girmeden ertesi günü bekleyiniz. Bunun dışında farklı cihazlarla denenebilir.

Instagram kullanıcılarının, kısıtlanan hareketleri sonucunda hesaplarının zarar görmemesi için ne yapmaları gerektiğine hakim olmaları gerekir. İlk olarak, hareket kısıtlanması ile hesabın kapatılması ayrı işlemlerdir. Ancak; kısıtlanan hesabın, kısıtlanmaya neden olan işlemleri yapmaya devam etmesi, kısıtlı olunmasına rağmen güvenliği ihlal edici hallerde hesabın kapanacak olduğu bilinmelidir. Kısıtlanan hareketler; takip isteği atılmasına, yorum yapılmasına veya beğeni yapılmasına engel olacak şekilde görülebilir. Bu durumda, hesabın mail adresi veya telefon numarasıyla doğrulanması sağlanmalıdır.

  1. Gün içerisinde yaptığınız her şeyi düşününüz ve buna neden olmasını beklediğiniz şeyleri inceleyiniz.
  2. Test adına o gün hesabınıza girerken kullanmadığını başka bir cihaz ve internet bağlantısını kullanınız. Bunlara engel uygulanması mümkün. 
  3. Açık oturumlar varsa ve hesabın ayarlarına ulaşabiliyorsanız o zaman ek giriş yöntemlerinden bir kaçını ekleyiniz. Örnek Facebook hesabınızı kullanarak instagram’ a girilmesi gibi diyebiliriz. Artı ekli olmayan numara veya e-posta hesabının eklenmesi.
  4. Başka hesapla deneyiniz ki durumu netleştirmek adına bir adım daha atmış olacaksınız.
  5. Bilgisayar kullanılarak kesinlikle giriş yapmanızı öneriyoruz. 
  6. Uygulamanın bölümünde şifreyi unutmuş gibi giriniz ve yardım yazanla devam ediniz. Oradan forum doldurulabilir.

Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz hatası

Yukarıdaki resime baktığınızda 2021 yılı içerisinde şu ay ve şu güne kadar kısıtlamanın yapılacağı bilgisini içeriyor. Bazılarında ise tarih yer almıyor. Yer almayanların durumu daha karışık olduğunu söyleyelim. Artık ne zaman biterse otomatik hesap açılacaktır. Eğer itiraz etmeniz için bir bölüm açarsalar bu alandan gün bilgisini sorabilirsiniz.

Topluluğumuzu korumak için bazı hareketleri kısıtlıyoruz nasıl çözülür?

Bizimle paylaş’ ı denedikten sonra bu alana tekrardan ulaşabilirseniz 2-3 gün sonra tekrardan paylaşın kullanılmasını öneriyoruz. Normalde kendi kendine açılması için sistemde bir arıza olması gerekiyor ve buna bağlı olarak çıkmasından dolayı çözülmesi gerekiyor. Bunun dışında itirazın mantıklı şekilde yapılması şart. Öyle yalan yere bir şeyler karalamak hesabınızın açılmasını sağlamaz. Kontrol eden kişi bütün bilgilere erişim yapabileceğini düşünüyoruz.

  • Belki yanlışlık olmuş olma durumu için bugün giriş denemesi yapmadan yarına kadar bekleyiniz.
  • Cihazın engel nedeni olma wolasılığı için değiştirip deneyin.
  • Tarih yanlış gösteriyorsa bir tahdit olarak görülebilir.
  • Açık kalmış başka oturum alanında belki uyarı vermeyecek. Daha önce giriş için kullanılan sistemlere bakınız.
  • Ban gibi durumlarda WiFi kullanımı yapılan yerlede modemin yeniden başlatılmasını önermekteyiz.
  • Bazen ugulamanın bazı alanları engelleniyor ama bazı alanlara erişiminiz olabiliyor. Varsa ek doğrulama seçeneklerini kullanın. (Ekli olmayan numara ve mail eklensin)

Hesabın bazı alanlarına erişiminiz varsa hesabın türünü değiştiriniz. Bunun için ayarların açılıp hesap yazılı alandan türü değiştirmeyi düşünebilirsiniz. Bu mümkün olursa bir ihtimal kurtulmuş olursunuz.

Çok ileri giderek her türlü yapılan işlemler durdurulabiliyor. Örnek kişi aman başka hesap açar devarm ederim diyor ama iş öyle olmuyor. Bu kısa sürede tespit edilip kapatılıyor.

instagram kısıtlama kaldırma

Yukarıdaki gibi bir alana ulaşanların hesabın türünü değiştirmeleri için önerimiz var. Profesyonal veya işletme olanı seçiniz ve tekrardan giriş yapınız. Bu çıkan hesaplarda büyük ihtimal sorun çözülmüş olacaktır.