Android Pay nedir

media 1648

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Google firması tarafından geliştirilen Android Pay uygulaması 2015 yılında ilk olarak Android Marshmallow ile birlikte duyurusu yapıldı. Peki Android için Pay nedir ?

Android Pay uygulaması Google firması tarafından geliştirilen bir uygulamadır. Google bir çok alanda yazlım çıkardığı gibi ekonomi alanında da yazılımlar çıkarmaya devam ediyor. İlk defa 2015 yılında adını duyduğumuz Android Pay, mobil telefonlar üzerinden ödeme yapabileceğiniz bir sistemdir. Android Pay uygulaması daha fazla kişiye ulaşabilmek için her geçen gün büyümesini sürdürüyor.

teknik destek

Google firmasının ürettiği bu yazılımın en büyük rakibi Apple Pay olarak gösterilmiştir. Google, android ekosisteminde binlerce cihazı bünyesinde barındırmaktadır. Buda anlaşmalı firmalara bir açıdan ödeme sisteminde bir avantaj sağlamaktadır.

Android Pay nedir

media 22

Bu avantajı büyütmek için çalışmalarına devam eden Google, Android Pay uygulaması ile ilgili önemli bir gelişmeyi kullanıcıları ile paylaştı.

Google mobil ödeme siteminin kullanıldığı ülke sayısını 15’e çıkarabilmek için çalışmalarına başladı. Ayrıca geçtiğimiz günlerde 24 yeni kurumu da bu ödeme sistemine dahil eden firma Android Pay’ın desteklediği kuruluş sayısını 996 ulaştırdı.

1000 barajına çok yaklaşan firma bu barajı da aşarak sisteminin daha yaygın kullanılmasını düşünmektedir. Son yapılan açıklamayla Google Android Pay uygulamasını 16 firmanın daha kullanmaya başlayacağını bildirdi. Bu yeni eklenen firmalar ile 1000 barajını aşan Google Android Pay kullanan kuruluş sayısını 1012 düzeyine çıkarmış oldu.

Mobil ödeme sistemi şuan itibariyle ABD ülkesinde bütün bankalar tarafından kullanılmaktadır. Fakat bu başarının diğer ülkelerde olduğunu söyleyemeyiz. Android Pay uygulaması şuan itibariyle İngiltere, Kanada, İrlanda, Polonya, Singapur, Avustralya, Hong Kong, Tayvan, Belçika, Japonya, Rusya ve Yeni Zelanda ülkelerinde kullanılmaktadır. Bu ülkelerde bulunan bankaların ne yazık ki hepsi Android Pay ödeme sistemini desteklememektedir.

Son Güncelleme: 06.10.2017 12:06