Android uygulama güvenliği reCAPTCHA' dan sorulacak

media 1922

Google, Android mağazası Google Play için reCAPTCHA güvenliği ekleneceğini duyurdu. reCAPTCHA ile artık uygulamalar daha güvenli hale gelecek.

teknik destek

Google’ın geliştiricilere yönelik bu yılki I/O toplantısının gündeminde android güvenliği vardı. Uygulama kullanıcılarını tedirgin eden insan kontrolsüz kötü kullanım ve e-postaları önleyecek bir çözüm sunuldu. Google Play Servisinin bir parçası olacak olan reCAPTCHA ile ekstra bir güvenlik sistemine gerek kalmayacak. Android Developers Blog’dan alınan bilgiye göre reCAPTCHA bundan sonra uygulamaların güvenliğinden sorumlu olacak.

teknik destek

Google Play reCAPTCHA ile internet güvenliği 

Google, reCAPTCHA’nın Google Play’in bir parçası olacağını duyurdu. Google geliştiricileri reCAPTCHA Android API ile uygulamaların güvenliğini arttırmayı amaçlıyorlar. İnternette dolaşırken karşınıza mutlaka çıkmış olan reCAPTCHA’nın görevi kullanıcıları botlardan kaynaklı spamlardan korumak. Google’ın ücretsiz hizmeti olan reCAPTCHA artık Google Play’in bir parçası olacak.

Android uygulama güvenliği reCAPTCHA' dan sorulacak

Google Play’ in ücretsiz arka plan hizmeti

Bir çok insanın halihazırda ücretsiz olarak yararlandığı reCAPTCHA uygulamaların arka planına eklenecek. Google SafetyNet ile birlikte sunulacak. Böylece kullanıcılar sevdikleri uygulamaları kullanırken ekstra bir güvenlik kaynağına ihtiyaç duymayacaklar. Kullanıcıları kötü e-posta ve yazılımlardan arka planda çalışan reCAPTCHA koruyacak. Google geliştirilen uygulamayı API seti olarak sunuyor.

Google her yıl geliştiricilere yönelik olarak I/O toplantısı düzenliyor. Her toplantıda farklı başlıklar ele alınırken bu yılki toplantıya android güvenliği damgasını vurdu. Kötü kullanımların yarattığı istismarın önüne geçmeyi hedefleyen geliştiricilere Android API reCAPTCHA’nın Google Play Servisinin bir parçası olacağının da duyurusu yapıldı. Bu sayede uygulama kullanıcıları kendilerini ve cihazlarını daha da güvende hissedecekler.


Android' in yeni sürümü "O" ne zaman çıkıyor?

Android' in yeni sürümü "O" ne zaman çıkıyor?