Türk Telekom Android internet Ayarları

media 252

Son güncelleme 8 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cep telefonda Türk Telekom ve diğer operatörler için internet ayarlarının nereden yapıldığına resimli anlatımla yer verdik.

Türk Telekom Android internet Ayarları: Türkiye operatörleri Türk Telekom (Avea), Vodafone ve Turkcell hatlı Android cep telefon kullanıcılarının ister internet, mms, 3g, 4.5g ve apn ayarlarını manuel ister otomatik yapabileceği erişim noktası mobil veri ayarları aşağıda yer almaktadır.

teknik destek

Android akıllı cep telefonlarında internet APN  ve MMS ayarları nasıl yapılır? Telefon operatörüne göre tespit ederek otomatik olarak sizin yerinize kolayca yapan uygulamasını Google Play Store mağazasından ücretsiz indirebilirsiniz. Türk Telekom iPhone internet ayarları için Türk Telekom internet Ayarları Nasıl Yapılır iPhone iOS yazımızı inceleyebilirsiniz. Android telefonlar için android internet ayarları yazımızı inceleyebilirsiniz.

Türk Telekom Android internet Ayarları

Türk Telekom İnternet carrier»Turk Telekom internet »
mcc 286
mnc 03
apn internet
type default

Android Türk Telekom (Avea) MMS Ayarları Nasıl Yapılır

Türk Telekom MMS carrier= »Turk Telekom-MMS »
mcc 286
mnc 03
apn mms
user mms
server= http://wap.turktelekom.com.tr »
password mms
proxy 213.161.151.201
port 8080
mmsproxy 213.161.151.201
mmsport8080
mmsc http://mms.turktelekom.com.tr/servlets/mms
type mms

AnaSayfa -> Tüm Uygulamalar -> Ayarlar -> Kablosuz özelliği ve ağlar -> Mobil şebekeler -> Erişim Noktası Adları

 

Android telefonunuzun ağ ayarlarını sıfırladığınızda veya telefonunuzu fabrika ayarlarına döndürdüğünüzde; kullandığınız operatör için internet ve MMS verilerisıfırlanacaktır. Ayarlarınız otomatik olarak operatörünüz tarafından tekrar yapılmadığında; internet ve MMS ayarlarını tekrar yapmak için APN Turkey uygulaması yardımınıza koşacaktır.

Android internet ayarları için Google Play Store’da ücretsiz olarak uygulamalar bulunmaktadır. Turk Telekom (Avea), Turkcell ve Vodafone operatörleri için ayarlarınızı kolayca yapmanızı sağlıyor.

  • Telefonunuzun Ayarlar menüsünden > Kablosuz ve ağlar > Mobil ağlar‘a girin Veri dolaşımını aktifleştirin.
  • 3G kullanabilmek için bu ayarları yapmanıza rağmen bağlanamadıysanız, müşteri hizmetlerini arayıp hattınızın Data özelliğinin açık olup olmadığını kontrol ediniz.
  • Yaptığınız ayarların etkin olabilmesi için ya telefonunuzda uçuş modunu aktifleştirip tekrar devre dışı bırakın ya da telefonunuzu yeniden başlatın.
  • Eğer 3G, EDGE veya GPRS ile zaten internete bağlanabiliyorsanız; lütfen ayarlarınızı bu uygulama ile değiştirmeyin. 
Son Güncelleme: 01.07.2020 04:11