Android iPhone Gmail Senkronizasyon Nedir Nasıl Yapılır

media 484

Son güncelleme 10 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Google Gmail üzerinden senkronizasyon nasıl yapılır? Android iPhone telefonda Gmail senkronizasyon ayarları ve güncelleme hatası sorunu için çözüm adımları.

Android iPhone Gmail Senkronizasyon Nedir

teknik destek

Android & iPhone Senkronizasyon: Hayatımızda akıllı cihazlar adeta vazgeçilmezimiz oldu.Hayatı kolaylaştırmanın yanında zorlaştırdı’ da yanlışlıkla sildiğimiz bilgilerimiz,çöken Android sistemi ve bilmediğimiz ayarların denenmesi ile oluşan veri kaybı.

Başta Android ve iOS olmak üzere, BlackBerry, Symbian ve benzeri mobil işletim sistemlerinin çoğu Gmail ile senkronizasyon yapılabiliyor. Senkronizasyonu sorunsuz yaptığınızda takvimler, adres defteri, dokümanlar ve diğer verileriniz Google Gmail servisi ile rahatlıkla yedeklenip geri alınabiliyor.

Gmail Senkronizasyonu Nasıl Yapılır

Android iPhone Gmail Senkronizasyon Nedir Nasıl Yapılır

Android ve iPhone telefonu internet’e bağlı olduğu takdirde yaptığınız tüm değişikler yedekleniyor. Telefonunuzdan her hangi bir şey silinirse bu sistemle geri alabiliyorsunuz.

Android iPhone Gmail Senkronizasyon Nedir Nasıl Yapılır

Android telefonunuza kurulduğunda yada Android telefon aldığınızda ilk gelen seçeneklerden Gmail ayarları gelecektir isterseniz’ de ayarlar sekmesinde Hesaplar ve Senkronizasyon bölümünden de hesap ekleme ve kaldırma yapabilirsiniz.

Ayarları yaparkan Gmail adresi ve şifrenizi girmeniz yeterli. Gerisini işletim sistemi hallediyor. Ayarları değiştirmek içinse Ayarlar/Hesaplar ve Senkronizasyon bölümüne girmeniz yeterli.

Gmail Senkronizasyon Nedir

Android iPhone Gmail Senkronizasyon Nedir Nasıl Yapılır

iOS iPhone & iPad Gmail Senkronizasyon

Apple, iOS’ta Gmail ayarlarını yapmak için iki seçenek bulunuyor: Birincisi Mail, Kişiler, Takvimler bölümüne gelip Gmail seçeneğini işaretleyerek bilgileri girmek. İkinci yöntem ise yine aynı bölümde Microsoft Exchange seçeneği üzerinden ayar yapmak.

Gmail Senkronizasyon Nasıl Yapılır

İki seçenek arasında büyük bir fark bulunuyor: Doğrudan Gmail ayarlarını girdiğinizde adres defteriniz cep telefonuna gelmiyor.

Exchange yaptığınızda adres defteriniz de geliyor. Eğer telefonnumaralarınızı Gmail üzerinde tutuyorsanız önemli bir detay.

iPhone Gmail Senkronizasyonu

Gmail Senkronizasyon seçeneği gayet kolay. Kullanıcı adı ve şifre girerek kullanıma başlıyorsunuz. Exchange bölümünde bilmeniz gereken alan adı (domain) kısmını boş bırakmanız ama Sunucu kısmına m.google.com yazmak gerekiyor.

Android Gmail Senkronizasyon Nasıl Yapılır

Android’de olduğu gibi iOS‘ta da Takvim, Kişiler ve E-postalar senkron yapılabiliyor. Neyi senkronizasyon yapılıp yapılmayacağını sizin belirleyebiliyorsunuz.

 

 

Son Güncelleme: 07.05.2017 18:37