Android Telefonum Kilitlendi Para Cezası Virüsü

media 2852

Son güncelleme 8 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Android cep telefonu ve tabletlerde yeni bir virüs görüntülendi. Cihazı kilitleyip fidye veya para cezası şeklinde Ukash ödeme sistemini kullanarak dolandırıcılık yapılıyor.

Virüsü cep telefonuma bulaştı ne yapmalıyım? Para cezası gerçek mi nedir? Temizleme kaldırma

teknik destek

2013 Yılında Türkiye dahil çoğu ülkede başlatılan dolandırıcılık için yapılmış bazı virüsler bilgisayarı kullanımı engelleyip kişinin yapmış olduğu kanunsuz bir şey varmış gibi para cezası uyarısı ile Ukash denilen ödeme sistemiyle parayı almaya çalışan uluslararası şebeke büyük dolandırıcılığa damga vurmuşlardı.

Bu tarz virüsünün mobil Android cep telefonu ve tabletlerde yavaş yavaş yerini almaya başladı. Şuan için yurt dışında devam eden bu dolandırıcılık yöntemi bakalım Türkiye’de ulaşacak mı? 

Android işletim sistemi cep telefonlarında bulaşan bu virüsün Avrupa’ da alınan ekran görüntüsü aşağıda yer almaktadır. Her ne kadar da Avrupa’ da görülmüşse de aynı virüs Türkiye’ de de görülebilir. Girdiğiniz yabancı ve güvenli olmayan sitelerden bu tarz virüs veya bu virüs bulaşabilir.

virüsü cep telefonuma bulaştı ne yapmalıyım? Para cezası gerçek mi nedir

Android tablet ve cep telefonlarında bu tarz virüslerden (Cryptolocker) korunmak için güncel bir virüs programı ve girilen sitelere dikkat edilmesi gerekiyor.

Öneri antivirüs uygulamaları. Dr.Web Anti-virus Ligh, 360 Security, Avast, Avira ve Eset kullanılabilir. En rahat kasmayan virüs uygulaması 360 Security sonra Dr.Web Anti-virus Ligh tercih edilebilir.

android cep telefonumda para cezası uyarısı var

Son Güncelleme: 14.03.2017 00:49