AirPods Pro 2 ses ayarlarında 10 gizli özellik

AirPods Pro 2 ses ayarlarinda 10 gizli ozellik

Son güncelleme 1 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Apple, AirPods Pro 2 kulaklığını önemli özelliklerle donattı. Aktif gürültü önleme, sesle etkileşim, uzamsal ses ve yer tespiti entegrasyonu gibi çok sayıda önemli özelliğe sahip ama biz eski tip kulaklığı daha fazla benimsiyoruz.

Harika kulaklık serilerini satışa sunan şirket kendi rekorlarını kırmaya devam ediyor. Son yılarda özellikle yoğun miktarda iPhone satışı ile karşılaşıyoruz. Piyasa da sürekli iPhone’ un yeni modelleri soruluyor. Eski modellerinde ise, hala iOS güncellemesi alan cihazlar veya temel kullanıma sahip uygulamaları çalıştıran cihazlar tercih ediliyor.

teknik destek

Aşağıya eklediğimiz özelliklerin bir çoğuna belki de aşina değilsiniz, ancak bunlar ses ve pil yönetimi gibi bir çok alanı geliştirmeye yardımcı olmakta. Ürünlerin yetenek listesi neredeyse her iOS sürümü ile büyümekte.

AirPods kulaklıklarda denemek isteyeceğiniz gizli özellik

1. Kendi EQ’nuzu oluşturun: İşlerim sistemi platformunda, sesleri belirli bir tarza göre yapılandırmak ya da belirli frekanslara göre artırmak için çok sayıda ayarlanmış olan EQ seçenekleri mevcut. Bunun için, Ayarlar / Müzik / EQ adımlarını izlemeniz yeterli olacak. Ancak, kulaklığın sonik çıkışı denilen işitme duyusuna göre kişiselleştirilebilen, Kulaklık Uyumları denilen bir ses özelleştirme seçeneği bulunmakta.

İşitme engelli bireylerinde Özel Ses Kurulumu seçeneği adlı alanı kullanarak, benzersiz bir optimize edilmiş ses profili oluşturmak için işitme yeteneklerini analiz etmekte.

Yukarıdaki özelliği denemek isteyenlerin, Özel Ses Kurulumu denilen alana girip gerekli işitme testini tamamlamaları gerekiyor. Kulaklığa göre kişiselleştirilmiş test 2-3 dakika kadar sürebiliyor.

  • Ayarlar / Erişilebilirlik / Ses ve Görsel / Kulaklık uyumluluğu

2. Bir kulaklık kullanarak gürültü engellemeyi kullanma: Bir çok kulaklık, ANC denilen modun çalıştırılması adına her iki kulaklığın yerinde olması gerekiyor; birini dahi kaldırırsanız, bu özellik otomatik şekilde devre dışı kalacak.

  • Ayarlar / Erişilebilirlik / One AirPod

3. Piller simgesini widget ana ekranına ekleyin: Kulaklığın piş ömrü kontrol edilmesi için en pratik çözümlerden biridir. Şarj kutusu için güç düzeylerin gösterilmekte.

Piller kısayolu için, widget menüsünden iPhone ana ekrandaki boş bir alana bir süre basılı tutun ve ardından da sol üst alandaki “+” işaretine dokunalım.

4. macOS ile AirPods denetimlerini yönetelim: Apple ya da MacBook’ ta menü çubuğunda sağ üst alanda AirPods simgesi olması gerekiyor. Eğer değilse, yazılımın kontrol edilmesi ve son sürüme sahip olduğundan emin olalım. Masaüstüne ekli olan bu simgesi ile tüm kulaklık kontrollerini yapabileceksiniz.

5. Dinleme modu kısayolunu açın: Cihazınızın ekranında üst taraftan aşağıya doğru kaydırın ve ses çubuğu alanındaki AirPods işaretine uzunca bir süre basılı tutun. Bir dizi geçiş seçenekleri karşınıza çıkacak.

6. Arka plan sesleri ile rahatlayalım: Arka plan sesleri denilen bir ses düzeni moduna sahip özelliktir. Ses ve Görsel denilen alanda Erişilebilirlik ayarında bulunmakta. Kullanıcısının uyumasına veya odaklanmasına yardımcı olur.

  • Ayarlar / Kontrol Merkezi / Diğer Kontroller / İşitme

7. Conversation Boost özelliğiyle insanları daha yüksek sesle duyarsınız: Uyarlayabileceğiniz Şeffaflık ve ortam seslerini algılamada gayet başarılıdır.

Ayarlar / Erişilebilirlik / Ses Görüntü / Kulaklık Uyumları / Şeffaflık Modu

8. Uzamsal Sesleri merkezileştirin: AirPods Pro 2 ile kullanıcılara sunulan Kişiselleştirilmiş Mekansal Ses ile, iPhone’ un TrueDepth kamerası kullanarak 3D ses profili oluşturmaya yönelik özelliğe sahip.

Yukarıdaki bölüme girmek için, ses kaydırıcısında bulunan AirPods işaretine uzun süre basılı tutun ve ses eşleme merkezileştirme için Sabit’ e dokunun.

9. Canlı Dinleme ile iPhone’unuzu canlı bir mikrofona dönüştürün: Bu özellik, iOS sisteminde gizli olarak bulacağınız hafife alınan başka bir özellik diyebiliriz. İzlenebilen sesleri almak adına telefonun mikrofonu kullanılır.

Denetim Merkezi / İşitme / Canlı Dinleme açılması gerekiyor.

10. Mikrofon yerleşimi öncelik verilmeli: Sağ sol mikrofonları arasında akıllıca geçiş yapabilecek şekilde programlanmış, lakin bazıları mikrofonu farklı yerlerde sabitlemeyi tercih edebiliyor.

Ayarlar ve AirPods Pro menüsünden, Mikrofon seçeneğini arayarak gerekli ayarları uygulayın.

AirPods Pro 2 ses ayarlarinda
AirPods Pro 2 ses ayarlarında 10 gizli özellik
teknik destek

Bir yanıt yazın