Açık kalan TikTok hesabını kapatma

media 174

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Açık kalan TikTok hesabını kapatma mümkün olabilir mi şeklinde pek yardım talebiyle karşılaşmıyoruz ama diğerlerinde sık sorulduğunu belirtelim. Çözümü de zor diyebiliriz.

Bu ağda çok sık karşılaşmadığımız ama başka ağlarda ara ara sorulan önemli bir sorunun cevabını vereceğiz ve aynı zamanda açık kalan TikTok hesabı nasıl kapatılır bunun için bir kaç öneriden fazla bir şeyin olmadığını anlatmaya çalışacağız.

teknik destek

Numara değiştirmeden veya hat iptal etmeden önce hesabınızı silmeniz gerekiyor. Yani hala bağlantınız varken bu işlemin yapılması gerekiyor. Kapatılan numarada silinmeyen hesap açık kalmış anlamı taşımakta. Numarayı başkası aldığında kaldığı yerden kullanıma devam eder. Atılan videolar silinmez ve kişi hesabı olduğu gibi kullanır.

İptal veya numarayı kaldıracaksanız;

  • Mail ekli değilse ekleyiniz ve numarayı kaldırınız.
  • Erişim varken eski numarayı kaldırın ve yenisini ekleyiniz.
  • Sosyal ağdan giriş yapanlar ek giriş seçeneği eklesin. Örnek Facebook ile giriyor ve kapattığında erişim yapamıyor.
  • Daha önce telefonda uygulamada oturum açıksa ek seçenekler eklenebilir.

Yukarıdakilere dikkat edilecek ve duruma göre ulaşılamayan hesaplarda talep açılması gerekecek. Bunun için TikTok müşteri hizmetleri adlı yazıya bakılması gerekiyor. ? İşaretine dokunulduğunda size başvuru işlemindeki ilgili başlıkları sunacak. Kapatılanla alakalı bir bölüm yer alıyor ve gerekli alanları doldurmanız gerekmekte. Ek yazan kısımla kimliğinizin doğrulaması için görüntü eklenebilir.

E-posta atarakta artı dönüş beklenebilir ama çoğuna anına dönüş yapılmıyor. Hatta hiç dönülmediği de oluyor. 

Rahatsız edici durumlarda savcılık kanalıyla talep gönderilebilir. Hatta başvuru onaya alındığında görüntüsü alınarak bunu TikTok’ a göndererek talep açılabilir. 

Normal şekilde silinmesi için kullanan kişiyle görüşerek hesabın iptalını başlatılabilir. İlgili gün sayısı dolana kadar beklenirse alan kişi tekrardan yeni bir hesap oluşturabilir. Sanırım 30 gün olabilir ama daha fazla detaya yardım sayfasından ulaşılabilir.

Açık kalan TikTok hesabını kapatma

Eski numaranın operatörünü aradığınızda şikayet şeklinde böyle bir talep oluşturamazsınız. Sizden yasal haklarınızı kullanmanız önerilir. Birde Türk Telekom hattınızı Turkcell’ e taşıdınız ve iptal başvurusunda bulunduysanız önceki operatöre iade edilecektir. İptal ettiğiniz numarayı geri almak için ilgili operatörün iletişi merkezlerine gitmeniz gerekecek.

Son Güncelleme: 18.11.2020 21:06