Sony’ nin yeni telefonu Xperia Ultimate özellikleri

media 1466

Son güncelleme 3 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Sony tarafından 2018 yılında çıkarılacak olan Xperia Ultimate modeline ait teknik detayları ve diğer bilgileri haberimizde bulabilirsiniz.

Sony firmasının ekran kasa oranı yüksek olan yeni büyük ekranlı telefonu Xperia Ultimate hakkında yeni bilgiler ortaya çıkmaya başladı. Sony firmasının çıkaracağı bu yeni telefon modelinin teknik özelliklerine ve tasarımına birlikte bakalım.

teknik destek

Sony  firması akıllı telefon sektörüne birçok model kazandırmaya devam ediyor. Firmanın yeni amiral gemisinin ismi ve teknik özellikleri belli oldu. Sony firması ekran kasa oranı olarak büyük bir orana sahip büyük ekranlı yeni akıllı telefon üreteceğini daha önceki haberlerimizde sizlere duyurmuştuk. Bu haberimizde ise bu yeni telefon modelinin adını ve teknik özelliklerini sizlerle paylaşacağız.

Sony’nin yeni telefonu Xperia Ultimate

Sony’ nin yeni telefonu Xperia Ultimate özellikleri

Sony firmasının 2018 yılında piyasaya çıkaracağı bu yeni akıllı telefonun piyasada yer alan telefonların aksine ekran kasa oranı çok yüksek bir seviyede olacağı gelen bilgilerden anlaşılmaktadır. Günümüz telefonlarında kullanılan trendin aksine bu telefon modeli 16: 9 formatına ve yüzde 81 kasa oranına sahip olacak. Yine bu telefonda 5,7-inç 4K ekran büyüklüğü bulunacak. Xperia Ultimate fiyatı ise şu an için net değil.

Sony Xperia Ultimate özellikleri

Sony firmasının çıkaracağı bu yeni telefon modeline ait bazı teknik özellikler şuan bilinebilmektedir. Şimdi bu teknik özellikleri sizlerle sırasıyla paylaşalım. 

  • Ekran olarak 5,7 inç 4K HDR OLED (RGBW) ve  ekran kasa oranı yüzde 81.5. 
  • İşlemci ve ram açısından baktığımızda ise işlemci olarak Qualcomm Snapdragon 845, RAM olarak ise 6 GB kullanıldığını görüyoruz, ayrıca bu telefonda 128 GB dahiliye hafıza kullanmış.
  • Kamera olarak ise bu modelde çift kamera yer almaktadır. Kameralardan birincisi, 19 megapiksel olurken, diğeri ise 12 megapikseldir. Ayrıca sensörler ile ağır çekim deneyimi bu telefonda yer alacaktır. 
  • Batarya özelliği olarak ise 3800 mAh kapasitesi bulunurken telefonda hızlı şarj desteği de bulunmaktadır. 
Son Güncelleme: 31.01.2018 13:25