Windows 11 hızlandırma programı yavaş çalışıyor

media 19

Windows 11 hızlandırma adına kullanılan programlar bazen sistemi tam tersine yavaşlatabiliyor. Kullanıcılara her zaman önerimiz donanım ve yazılımda yapılacaklar.

teknik destek

Microsoft tarafından tanıtımı yapılan Windows 11’in test sürüşleri devam ederken hızlandırma ve gelişim konusunda sorulan soruların sayısında da artış yaşanması söz konusu olmuştur. Zaman içinde yeni almış olsanız bile bilgisayarınızda çeşitli nedenlerden dolayı yavaşlama olması kaçınılmaz bir durumdur.

İlk önceleri saniyeler içinde yapılan işlemler zamanla daha uzun sürmeye başladığında hızlandırmak için nelerin yapılacağı konusunda arayışlar yaşanması aşamasına geçilir. Yeni yazılım bile olsa bilgisayarların yavaşlamasına neden olan durumlar genelde aynı olduğundan denemeler yapılarak hızlandırma adımları uygulanmalıdır.

teknik destek

Hızlandırma işlemlerinin yapılması gerekenler

Cihazınızın hızlanması adına yapılması gerekenler arasında ilk sıralarda bulunan gereksiz programlardan kurtulmak olmalıdır. Ardından denenmesi gerekenler:

  • İşletim sistemi bulunan C diskindeki gereksiz bilgilerin silinmesi gerekir,
  • Disk alanını tüketecek işlemlerden uzak durmak gerekir,
  • Hard disk olarak SSD tercih edilmelidir,
  • Yapılandırma yaparak kullanmadığınız özellikleri devre dışı bırakmak önerilir,
  • Pc donanımı ve model uyumu olması hızlanması açısından gereklidir.
  • Bunlara dikkat ederek Windows 11 sistemi yüklü bilgisayarınızı daha hızlı kullanma imkanı yakalayabilirsiniz.

Hızlandırma işlemlerinin işe yaraması

Hızlandırma işlemlerinin hangi cihazda işe yarayacağı konusunda kesin bir veri olmadığından cihazınızla alakalı hızlandırmaları deneyerek bulmak en doğrusu olacaktır. Bunun için Windows 11 yüklü cihazınızın neden yavaşladığına bağlı olarak çözüm aramak en iyisidir. Kısa süre içinde hızlandırma işlemi sonuç vereceğinden cihazınızdan aldığınız verim daha da artmış bir duruma gelir.

Öncelikle gereksiz ne var ne yok sistemden kaldırılmasını öneriyoruz. Bazılarının güncel olmamasından dolayı çakışmalar veya güvenlik açıklarına neden olma olasılığı var. Bazılarında ise yüklü programlarla çakışabiliyor. Bundan sonra cclener tarzı bir kaç programla kayıt defteri, tarayıcı ve kalıntı dosyaların temizliğinin yapılmasını öneririrz. Sonrasında donanım tarafına bakarsınız.

SSD faktörü her zaman çok önemli olmuştur. RAM mi SSD mi derseniz ve ikisinden birinin tercih edilmesi gerekiyorsa o zaman SSD tercihen daha mantıklı olacak. Tabi bütçeniz buna müsaitse. RAM bize göre ikinci plandadır. Bu disk yapısına geçiş yaptığınızda gözle görülür büyük hıza şahit olacaksınız. Belki 2-3 kat daha hızlı bir bilgisayar kullanacaksınız.

Güncellemelere dikkat ediniz

Bazen güncellemelerin yapılması sistem performansı için önemliyse de bazende sonrasında açılış sorunları veya sistemde aksaklıkla yaşanabiliyor. Burada devreye güncellemelerin kaldırılması giriyor. Bunun için denetim masasından program ve özelliklerinden işlem yapabilirsiniz. “Yüklü günceleştirmeleri görüntüle” alanına sağ taraftan giriniz ve tüm yüklü olanlar karşınıza çıkacak. Bunlardan bir kaçını kaldırıp test edebilirsiniz.

Baktınız hala sıkıntılar var o zamanda sistem geri yüklemeyi çalıştırarak sorun olmayan bir güne dönünüz.

Windows 11 hızlandırma programı yavaş çalışıyor

Windows 11 yavaş çalışıyor