Windows 11 şifre kırma programı ile değiştirme

Windows 11 şifre değiştirme

Bilgisayarın açılış parolasını unutanlar olduğu gibi yanlışlık yapılan bir şeyden dolayı erişim yapamayanlarda oluyor. Konuda Windows 11 şifre kırma nasıl yapılmalı tüm detayları paylaşıyoruz.

teknik destek

Windows 11 şifre kaldırma işlemleri için çeşitli seçenekler vardır. Öncelikli olarak ayarlar kısmından yapılabilen şifre kaldırma özelliği ile güvenlik önlemleri alınır. Alınan güvenlik önlemlerinin başarılı olması için gerekli olan tüm seçenekler gözden geçirilir. Windows 11 şifre ekleme ve kaldırma nitelikleri için etkili olan tüm çözüm yöntemleri kullanılır. Kullanım sırasında herhangi bir problem ile karşılaşılmaması için düzenlemeler yapılır. Şifre kaldırma butonunun aktif olması için bilgisayarın başlat butonu ile hesap seçenekleri için kaldır sekmesine tıklanması yeterli olacaktır.

Windows 11 şifre kaldırma özellikleri

Windows 11 şifre kırmak için yapılması gerekenler liste haline getirilir. Yapılan güncellemeler başta olmak üzere çeşitli kriterler incelenir. Windows 11 için yapılması gereken bütün güncellemeler takip edilir. Güncellemelerin uygun bir şekilde yapılması için çeşitli detaylar kontrol edilir. Kontrolü sağlanan Windows 11 şifre etkinlikleri için geçerli olan seçenekler uygulama alanına dahil edilir. Öncelikli olarak Windows 11 içinde yer alan Pin seçeneğine tıklanması işlem basamağı için gerekli görülür.

Windows 11 şifre kaldırma sırasında izlenilecek birden fazla yöntem vardır. Biz genel kullanım ve yardımcı araç kullanımı ile Windows 11 şifre kırma işlemini anlatacağız.

Windows 11 şifre kırma nasıl yapılır?

Windows 11 şifre kaldırma bilgisayarda yer alan şifre kaldırma niteliği ile ön plana çıkan etkinlikler incelenir. Bu sayede oluşturulan şifrelerin kaldırılması sağlanır. Detayları ve tüm işlem basamakları belirlenmiş olan esaslara uygun olarak düzenlenir. Çeşitli nitelikleri ile ön plana çıkan şifre kaldırma etkinlikleri esasına dayalı olarak uygulamalar yapılır. Pratik ve uygulama kısmında herhangi bir sorun ile karşılaşılmamasına özen gösterilir. Ayarlar bölümünden şifre kaldır kısmına dikkat edilir ve uygulanır.

Windows 11 şifre kaldırma detayları kontrol edilerek gerekli çalışmalar yapılır. Özellikle güncellemelerin yapılması ve daha iyi seviyeye ulaşılması için yedekleme yapılır. Depolama alanı içinde yer alan tüm kriterler için farklı incelemeler yapılır. Uygulama ve teori kısmında Windows 11 için şifrelerin kaldırılması son derece önemlidir. Şifrelerin güncelliğini yitirmesi ve farklı desteklerin sağlanması için çeşitli seçenekler sunulur. Şifre düzenlenerek verilerin koruma altına alınması sağlanır. Şifre etkinleştirme esasına dayalı olarak Windows 11 için etkinlikler yapılır.

Windows 11 şifre değiştirme yöntemi

Normal yoldan sisteme erişim yapan kullanıcıların yönetici veya kullanıcı şifrelerini değiştirmek adına kullanılması gereken en iyi yöntemi sizle paylaşıyoruz.

  • Bilgisayar işaretine farenizle sağ tıklayın ve yönet adlı seçeneğe tıklayın,
  • Bilgisayar yönetiminde yer alan “Yerel kullanıcılar” bölümüne geçin,
  • Altta “Kullanıcılar” ve yan ekrana gelin,
  • Hangi hesap için işlem yapacaksanız üzerine sağ tıklama ile özellikler veya “Parola belirle” seçeneklerini kullanarak gerekli adımları tamamlayın.
Windows 11 sifre kirma
Windows 11 şifre kırma programı ve kaldırma

Windows 11 şifre kırma programı

İnternete baktığınızda çokça kullanılan programların bir listesine ulaşacaksınız. Bizim sanırım 2006-2007 yılından beri kullandığımız bir programı olan “Elcomsoft System Recovery” bu konuda çok iyi olduğunu belirtelim. Şu an hala tercihimizdir.

Yazılımın flash belleğe veya CD ortamına aktarılması sureti ile gerekli işlemlere başlanıyor. ISO formatında indirilen Windows 11 şifre kırma programı yardımcı araç ile flash disk veya CD’ ye aktarın. Sonra bilgisayarı BOOT yöntemi ile bu iki seçenekten hangisi kullanılacaksa onla açılmasını sağlayın. Geri ileri ve kullanıcıların üstüne tıklayarak şifre belirlenmesi olacak. Daha önce Windows 10 için benzeri bir anlatımı hazırlamıştık.

teknik destek