Windows 11 full sürüm yapma (crack) programına dikkat

media 30

Windows 11 full sürüm yapma programı şeklinde yapılan paylaşımlarda bazen virüslü dosyalarla karşılaşılabiliyor. Yazımıza gerekli açıklamayı sizler için ekledik.

teknik destek

Bilgisayar kullanıcılarının bu aralara ilgisini çeken en önemli konu yeni işletim sisteminin görünümü ve özellikleri. Şu an için gerçekten ilgi çekici görünüme sahip ve kullanım tarafında geliştirmelerin devam ettiğini söyleyeşim. Beta olarak yayına alındı ve deneyenlerin geri dönüşlerine göre şekillenmeye devam edecek.

Gelelim Windows 11 full sürüm yapma içeriklerine. Yakında çok sayıda forum sitesinde Windows 11 crack ve full sürüm şeklinde paylaşımları yayınlanacak. Bazılarında sorun olmazken bir çoğunda güvenlik zafiyetine neden olacak durumlar yaşanacaktır. Arka planda çalışan bir exe dosyası tam sürüm halinde kullanmayı sağlarken ne gibi şeylere neden olacağı bilinmeyebilir. Önceki sürümlerde bunlarla karşılaştık. 

teknik destek

Öncelikle şunu belirtelim; bu gibi paylaşımlar telif hakkına girdiği gibi yükleyenlerinde bu suç’ a dahip olacağını belirtelim. Zaten dijital lisans denilen bir sistem var ve uygun ücretle lisans satıl alabiliyorsunuz. Tabi bu yazılım içinde geçerli mi zaman gösterecek.

Windows 11 full sürüm olayına dikkat

Virüs bulaşma riski dışında birde sahte lisans anahtarı satanlarla karşılaşabilirsiniz. İnternette dolaşan ücretisz full sürüm lisans anahtarlarını isze para ile satabilirler. Güvenilir yerlerin dışında satın alımlarından uzak durunuz. Çok ucuz diyerek az da olsa paranız gidebilir.

 Artı lisanslandı yazısı çıksa daha bir bakmışsınız bir kaç gün sonra veya hafta sonra geçersiz lisans hatası almışsınız. İşte herkesin ulaşacağı bu anahtarlara dikkat ediniz. Satın alımlarda sadece anahtar paylaşılıyor.

Uzaktan etkinleştirme yapılır veya yapacağız diyenlere de dikkat ediniz. Şifre ve kart bilgilerini kimse ile paylaşmayınız. Artı her siteden alışveriş yapılmamasını öneriyoruz. Yapıpta sonrasında kredi kartının yurt dışı sitelerinde kullanıldığını gördüğümüz kişiler var.

Windows 11 etkinleştirme programı şeklinde kullanılan çok sayıda paylaşımlarda virüs bulaştığına defalarca şahit olduk. En masumu arkaplanda çalışan exe uzantısı ve onunda ne gibi şeylere neden olacağı bilinmiyor. 

Windows 11 lisans etkinleştirme

Normalde otomatik geçiş için güncelleme aracı kullanılarak işlem yapılacak. Ama manuel kurmak isteyenlerin iSO formatını flash belleğine atarak USB üzerinden kurulumu yapabilirler. 

Lisans nasıl etkinleştirilir? Bilgisayarım yazana sağl tıklayın ve özellikleri açınız. Yan sakmede gerekli bilgilere ulaşacaksınız. Geçiş için yardımcı programı kurarak donanım uyum testi yapılacak ve sonrasında yükseltmeye geçilecek.

Geçiş yapabilmeniz için donanım uyumuna dikket etmeniz gerekiyor. Yüklenemiyor sorunu çıktığında bios üzerinden işlem yapılabilir ve orada da istenilen seçenel yoksa bu sefer flash’ a atılacak dosyalar işe yarayacaktır.

Sisteminiz uyumlu ve geçiş yapılabilecek sürüm varsa geçiş bildirimi kullanırak internetten geçiş dosyaları alınıp işlem başlatılacak. İlk başta veya son adımda key girilmesi istenilecektir. Ama sürüm yükseltmelerinde key sorulmaz ve mevcut lisans üzerinden geçişler yapılır.

Lisans alacakların dijital denilen lisans türünden yararlanmalarını öneriyoruz. Bu tipte türde kullanılan sistem dışında başka bir bilgisayarda kullanamazsınız. Tek kullanımlık anahtardır ve sistemde içerisinde bir değişime gidilmeyeceği sürece sorun çıkmayacaktır.

iSO olarak Flash bellek üzerinden yapılacak kurulumlarda lisans anahtarı istenilebilir. Lakin bilgisayar üzerinden flash içerisinde bulunan setup.exe dosyasını çalıştırarak yapılan işlemlerde istenmeyebilir. Net bilgi ilerleyen zamanlarda belli olacak.

Windows 11 full sürüm yapma (crack) programına dikkat

Lisans etkinleşmiyor mu?

Girilen lisans için geçersiz lisans anahtarı hatası çıkabilir. Bu da ya yanlış sürüm ya da başka yerde kullanıldığı anlamını taşıyor. Tabi crack dediğimiz bir yöntem değilse.

  1. Microsoft sitesinde yer alan uyum testi aracını çalıştırınız.
  2. İnterneti değiştirip deneyiniz.
  3. Kullandığınız dosyalarda sorun olabilir.
  4. Yarıda kesilme durumlarında sorun yaşatabilir.
  5. Yükleme yönteminde problem yaşanabilir.
  6. Çok defa yapılan denemelerden sonra ilgili ağ veya sistem kısıtlanabilir.

Bunlara dikkat ediniz ve aldığınız yerden destek isteyiniz. Duruma göre Mİcrosoft Türkiye’ den yardım talebinde bulunabilirsiniz.

Son Güncelleme: 12.07.2021 21:42