Whatsapp izinlerini değiştirme

media 1597

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Whatsapp uygulaması telefonlarda çalışabilmesi için bazı izinleri uygulamaya vermeniz gerekmektedir. Eğer bu izinleri vermez iseniz uygulamanın bazı özellikleri çalışmayacaktır.

Whatsapp uygulamasını akıllı telefonlarda en çok kullanılan yazılımlardan bir tanesidir. Her uygulama gibi Whatsapp’ta çalışabilmesi için bazı izinleri sizden alması gerekmektedir. Eğer telefonunuzdan DepolamaKamera, Kişiler, Konumunuz, Mikrofon, Sms, Telefon gibi izinleri uygulamaya vermezseniz uygulamanız bazı özelliklerini kısıtlamış olacaksınız. Bu izinleri uygulama kurulum aşamasında sizlerden istemektedir. Eğer bu aşamada bu izinleri vermezseniz daha sonradan da uygulama içerisinden de yapabilirsiniz. Bu özelliklerden bir olan konum iznini telefondan kapatırsanız uygulama sizin konumunuzu bulamadığı için paylaşımda bulunamayacaktır. 

teknik destek

Whatsapp izinlerini değiştirme   

Peki uygulamanın sizlerden bu kadar izin istemesiniz sebebi nedir ? Whatsapp uygulamasında bir çok özellik bulunmaktadır. Sesli – görüntülü görüşme, resim – video paylaşma gibi bir çok özelliğinden dolayı bu izinleri kullanması gerekmektedir. Bu izin ayarlarını yapabilmek için aşağıdaki adımları takip ediniz.

  • Ayarlar bölümüne giriş yapınız.
  • Güvenlik ve Gizlilik veya Uygulamalar bölümüne giriş yapınız.
  • Ardından Whatsapp uygulamasını seçiniz.
  • Uygulama izinlerine tıklayınız. Aşağıdaki resimde bu bölüm sizlere gösterilmiştir.
  • İzin açıldığında erişim yapılacaklar kamera, fotoğraflar, rehberdeki kişiler, mikrofon, sms ve depolama alanı.

Whatsapp izinlerini değiştirme

  • Bu bölüme giriş yaptığınızda ise aşağıdaki ekran karşınıza gelecektir. Bu ekranda yer alan bütün izinleri aktif ediniz.  (Depolama, Kamera, Kişiler, Konumunuz, Mikrofon, Sms, Telefon) Bu izinlerin aktif olabilmesi için sağ kısımlarında yer alan tuşları sağa kaydırınız.

Whatsapp izinleri ayarları

Bu şekilde uygulama izinleri ayarlamış olacaksınız.


Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

Whatsapp iki adımlı doğrulama nasıl yapılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır

WhatsApp gruptan nasıl çıkılır

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır
Son Güncelleme: 03.11.2017 13:58