Whatsapp iOS için yeni özellik eklemeye hazırlanıyor

media 1816

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Dünyada ve ülkemizde toplam 1 milyar kullanıcısı olan Whatsapp, iPhone iOS için yeni güncelleme yayınlamaya hazırlanıyor. Mesajlaşma esnasında Youtube video izleme yeniliği!

Whatsapp uygulaması en çok kullanılan mesajlaşma uygulamaları arasında yer almaktakdır. Neredeyse bütün telefonlarda varsayılan uygulama olarak kullanılan uygulamanın şuan 1 milyardan fazla kullanıcısı bulunmaktadır. Whatsapp  iOS kullanıcılarını heyecanlandıracak yeni bir özelliği test ediyor

teknik destek

Dünyanın en çok kullanılan mesajlaşma uygulaması Whatsapp kullanıcılarına yeni özellikler sunmak için çalışmalarına devam ediyor.  Whatsapp uygulamasının iOS işletim istemine sahip telefonlarda kullanılabilecek yeni bir özelliği test ettiği ortaya çıktı. Peki yeni gelecek olan özellik nedir ? Gelen yeni özellik ile iOS kullanıcıları sohbet esnasında youtube videolarını oynatabilecekler.

Whatsapp iOS için yeni özellik eklemeye hazırlanıyor

Whatsapp iOS için yeni özellik eklemeye hazırlanıyor

Whatsapp daha önce yayınlamış olduğu en son güncellemede dosya transferine yeni detaylar eklemişti. Whatsapp şu aşamada beta sürümünü kullanan kullanıcılarına her türlü dosya transferi yapabilme imkanı tanımaktadır. Yeni yayınlayacağı güncelleme ile Whatsapp kullanıcıları youtube videolarını, youtube uygulamasına girmeden sohbet ekranında izleyebilecekler. Bu özelliği telefonlarda aktif edebilmek için Whatsapp çalışmalarını devam ettirmektedir.

Mesajlaşma da Youtube video izleme yeniliği

WABetaInfo tarafından geliştirilen bu özellik şuan test aşamasında olduğu için bütün kullanıcılara açılmış durumda değildir. WABetaInfo tarafından yayınlanan raporda bu özelliğin videoları resim içi resim modunda oynatarak kullanılabileceğini yayınladılar. Sohbet içinde youtube videolarını izleyecek kullanıcılar izledikleri videoları istedikleri boyutta izleyebilecekler. Hatta tam ekran modunda bile videoları oynatabilecekler.

Bu özellik ile gelecek olan video oynatma özelliği sohbetten çıkıldığında otomatikmen kapatılacak. Yalnız bu özellik şu aşamada sadece iOS işletim sistemine sahip telefonlar için test edilmektedir.

Gelen raporda bu özelliğin sadece iOS işletim istemine sahip iPhone 6 ve üstü modellerde kullanılabileceği bilgisi de yer aldı. Raporlarda devamlı iOS işletim sisteminden bahsedildiğinden dolayı diğer işletim sistemlerine bu özellik gelip gelmeyeceği daha belli değildir.

Testler iyi sonuçlanırsa yakın bir zamanda iOS kullanıcıları bu yeni özelliğe kavuşabilecekler.


Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır

Whatsapp otomatik indirme nasıl kapatılır
Son Güncelleme: 19.07.2017 15:33