WhatsApp mesaj gönderilemedi tekrar deneyin hatası

media 271

Son güncelleme 4 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

"Mesaj gönderilemedi tekrar deneyin veya yeniden göndermek için WhatsApp' ı açın" hatasıyla karşılaşanlar için sohbet ekranından göndermeye çalışınız.

Galeriden video gönderirken WhatsApp mesaj gönderilemedi hatası ara ara karşılaşıyoruz. Çoğunlukla internet bağlantısından ve video boyutuna göre zaman aşımı gibi bir şeyden dolayı sorun çıkarmakta. Yazımızda bunun dışında çıkacak problemler için detay vermeye çalışacağız.

teknik destek

Mesaj gönderilemedi, WhatsApp’ ta herhangi bir şey göndermeye çalışıldığında ortaya çıkmakta. Mesaj gitmeme de buna dahil diyebiliriz. Lakin buradaki durumda sohbette bir skıntı görülmemekte. Sohbetle alakalı sunucusal veya yazılımdan kaynaklı zaman zaman sıkıntılar çıkabilir.

İlk deneyecekleriniz şunlar olacak:

  • Genelde olma ihtimaline karşın başkalarına sormanız gerekiyor.
  • Bulunduğunuz yerde bağlantınızda kopma veya şebeke çekiminde problem varsa çıkması normal.
  • Telefonun kapatılmasından sonra aynı uyarı alınıyor mu bakılması gerekir.

Tabi bunların dışında yazabilecek çok şey var ama aşağıya ekleyeceklerimizle devam etmeniz yeterli olacaktır. Sık sorun çıkaran bir uygulama değil ama yoğun zamanlarda, iyileştirmelerde, güncellemelerde ve beklenmedik network sorunlarında her yıl karşılaşılan bu tarz durumlar olabiliyor.

Eğer bir güncelleme geldi ve arkasında çıktı ise o zaman eski olan sürümü yükleyerek geçici bir çözüm sunabilirsiniz. Bu çoğu uygulamada çok işe yarayan bir yöntemdir. Bazı zamanlarda telefonun yer varmış gibi görünmesi ama yetersiz olması nedeniyle hataların çıkması sık yaşanan uyarılardandır. 16 veya 32 GB gibi cihazlarda 1-2 GB yer sorunu çözmüyor. Uygulamanın ve Android / iOS sistemin rahat kullanımı için yetersiz bir değer.

Başlıkta alınan sorunu biz iPhone’ da aldık ama Samsung J7 Pro ile denediğimizde de buna benzer bir mesaj aldık. Tabi bağlantı iPhone üzerinden yapılıyordu ve aynı şekilde olması normal.

  • Yeterinden fazla boş alan açınız.
  • Uygulamanın önbelleğinde ve cihazdaki önbellek temizliğini yapabilirsiniz.
  • Tarihi kontrol edelim yanlışlık varsa sıkıntı çıkarır.
  • İzinleri kontrol ediniz veya güvenlikle alakalı bir uygulama yüklü ise pasif yapınız.
  • İnternet kablosuz ise mobil internet ile test edelim veya tersi…
  • Bölgesel durumlarda vpn kullanıyorsanız açıp test ediniz.
  • Gönderme işlemini kısayoldan değilde sohbet ekranından yapınız.

Bunlarda çözüme ulaşacaksınız ve duruma göre yardım isteyenler gerekli açıklamayı veya hata mesajını bizle paylaşabilir.

WhatsApp mesaj gönderilemedi hatası

WhatsApp mesaj gönderilemedi tekrar deneyin hatası

Son Güncelleme: 30.07.2020 22:33