WhatsApp alışveriş butonu simgesi görünmüyor

media 176

WhatsApp alışveriş butonu görünmüyor sorununda öncelikle yanlış anlaşılma veya neden kaynaklı olduğunun araştırılması gerekiyor. Çoğunlukla sıkıntı yaşanmayacaktır.

teknik destek

WhatsApp’ un uzun zamandır üzerinde çalıştığı alışveriş özelliği nihayet kullanıma açıldı ve çoğu ülkede test ediliyor. Türkiye’ deki firmalarında yakında yerini alacağı bu özellikle bakacağınız ürün için daha fazla detay öğrenebileceksiniz. 

Öncelikle burada alışveriş simgesinin çıkmama sorunu özellikten yararlanıp yararlanılmadığının ve sürüm durumunun kontrol edilmesi gerekmekte. Business hesabı olan firmaların gerekli gereksinime sahip olmasıyla işaretin iletişim numaralarında çıkması sağlanıyor.

teknik destek

Pandemiyle hızla yönelinen e-ticaret sistemleri bu aralar rekor kazançlar elde ediyor. İnternet aracılığı ile çok sayıda sektör önemli yükselişe geçti. Bazı şirketlerin marka değeri katlandı diyebiliriz. Kalabalık ortamlara görmek istemeyen tüketiciler bazen günlük alışverişlerini daha internetten yapabiliyor. 

WhatsApp’ ın bu yeniliğiyle çok daha az masrafla e-ticaret işi yapılabilecek. Çoğu gider olmadan komisyonla işini halledecek küçük ve orta ölçekli firmalar için önemli gelir kapısı olabilir.

Sosyal ağlardan ürün alanların bir çoğunda ürünle ilgili sıkıntılar yaşanabiliyor. Bir kısmı ise dolandırılabiliyor. Bir sözle parayı havale edenleri görüyoruz. Hatta satıcının sahte bir belgeyle veya bireysel satanların kimlik kartını göndermesine kanarak alanları görüyoruz. İşte yeni çıkan bu özellikle daha güvenli bir halde işlem yapılabilecek.

WhatsApp alışveriş butonu çıkmıyor sorunu çekenler için:

  • Baktığınız satıcının bu özellikten faydalandığından emin olunuz.
  • Kullandığınız telefonun yazılım uyumluluğu ve uygulamanın güncel olduğundan emin olunuz.
  • Anlık veya yoğunluk nedenleriyle alışveriş simgesi çıkmıyor olabilir.
  • Hesabınıza bir ceza gelmiş olabilir. Profilinize bir şeyleri değiştirebiliyor musunuz?
  • Şüpheli davranış sergileyen satıcı ve alıcı hesaplarında inceleme başlatılabilir.
  • Şikayetlere göre inceleme yapılabilir ve işaret görünmüyor durumu oluşabilir.
  • Başka bir telefonla da bakalım

Yeniliğe göre sesli aramaya bu işaret yerleştirildi ve katolog incelenmesi kolay hale getirildi. Profiline girilmesi gereken durum ortadan kaldırıldı. 

İşlem yapılan telefonlarda tarih ayarının yanlış olmasından dolayı da alış veriş sırasında hatalar çıkabilir. Sunucu, internet ve cihazlarla alakalı durumlarda işlem gerçekleşemedi veya bir sorun oluştu bağlanılamıyor mesajları gelebilir. Burada ise vpn ile dns kullanılması belki çözüm sunabilir. Tabi vpn konusunda dikkat edilmesi gerektiğini belirtelim. Şüpheli bağlantı olarak algılanabiliyor.

Dolandırıcılık ve sıkıntılı ürünlerle (Defolu, farklı renk, yanlış ürün ve kalitesiz ürün) ilgili gelen şikayetlere göre işlemler başlatılacak ve geçici olarak alışveriş butonu çıkmayacaktır.

WhatsApp alışveriş butonu simgesi görünmüyor

Son Güncelleme: 12.11.2020 15:47