Turkcell Mobil Cep Telefonu İnternet Ayarlarını Alma

media 4864

Son güncelleme 6 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Android ve iOS iPhone cep telefonda Turkcell internet ayarları nasıl yapılır? Mobil APN ve wifi kablosuz bağlantı ayarlarını yapma. Modem olarak kullanma, ses ve video oynatma sorunu.

Cepten İnternet ayarlarınızı yapmak için; (Ayarlarınızı kaydederken şifre sorulursa 1234 olarak girebilirsiniz) WAP yazıp 2222′ye kısa mesaj gönderebilir, veya turkcell.com.tr’de Abone Yardım menüsünde Telefon Ayarları bölümüne modelinizi seçebilirsiniz. 

teknik destek

Android ve iOS iPhone işletim sistemi yüklü cep telefonlarda internet ayarlarını manuel olarak aşağıdaki adımları kontrol ederek yapabilirsiniz.

Alternatif olarak Turkcell müşteri hizmetlerini arayarak eğer cihazınız destekliyorsa telefonun internet ayarlarını mesajla alabilirsiniz. Bunun dışında operatör resmi sitesinden online işlemler menüsünden yapabilirsiniz.

Turkcell internet ayarları nasıl yapılır?

Cepten internet ile;

• E-posta hesaplarınızı, haberleri ve Facebook, Instagram, Twitter gibi sosyal paylaşım sitelerine bakabilirsiniz.
• Bankacılık uygulamaları ile kolay şekilde işlem yapabilirsiniz.
• İstediğiniz şarkılara, videolara, müziklere ve oyunlara ulaşabilirsimiz.
• Dilediğiniz WAP ve Web sitelerine ulaşınız.
 

Android internet ayarları: Ayarlar / Kablosuz özelliği ve ağlar / Mobil şebekeler / Erişim Noktası Adları

APN adına Turkcell yazabilirsiniz. Sadece APN yazan yere internet yazıyoruz. MCC bölümüne 286, MNC’ ye 01, type ise default ve diğer yerleri boş bırakabilirsiniz. Sorun olursa server seçeneğine http://wap.turkcell-im.com.tr, port yazan yere 8080 ve proxy yazan yerede 212.252.234.168 yazınız. 

Eğer diğer operatörlerde kullanacaksanız Vodafone MNC 02 ve Türk Telekom / Avea’ da 03 olması gerekiyor.

Not: İnternet hizmeti hat ilk açıldığında genelde kapalı oluyor. Bu hizmeti operatör müşteri hizmetlerini arayarak açtırabilirsiniz. Hizmeti açtırmak için bir ücret ödemiyorsunuz. Ama internet paketi almadan interneti kullanmamanızı öneririz. Wifi kablosuz üzerinden internet bağlantısını yapsanızda bağlantı kopmaları olduğunda operatör interneti kullanıma girebilir.
 

iOS iPhone internet ayarları: Ayarlar / Hücresel / Seçenekler / Hücresel Veri Ağı / APN yazan yere internet ve MMS bölümünde bulunan APN’ ye mms, kullanıcı adı mms şifre mms

Cepten İnternet ayarlarınızı yapmak için;

(Ayarlarınızı kaydederken şifre sorulursa 1234 olarak girebilirsiniz) WAP yazıp 2222′ye kısa mesaj gönderebilir, veya www.turkcell.com.tr’de Abone Yardım menüsünde Telefon Ayarları bölümüne tıklayıp telefon modelinizi seçebilirsiniz.

SIM kartınızı yeni bir cep telefonuna takıp kullanmaya başladığınızda, telefonunuzu değiştirdiğiniz sistem tarafından algılanır ve Otomatik Ayar Gönderim Sistemi ile yeni telefonunuzun Cepten İnternet ayarları cep telefonunuza kısa mesajla gönderilir.

İnternet sayfalarının telefonunuzdan açılabilmesi için turkcell-im Cepte İnternet kullanmalı ya da telefonunuzun bir internet tarayıcısı (browser) olmalıdır.

WAP nedir?

WAP, İngilizce olarak açılımı “Wireless Application Protocol” ün kısaltılması. WAP, kısaca telefonundaki özel internet ortamı.

3G Hızında İnternet

3G uyumlu cep telefonu olan çalışanlarınız, telefonlarında internet ayarları varsa, 3G hızında internetten faydalanabilir.Ayrıca; INTERNET yazıp 2222′ye gönderince internet “apn” ayarları ücretsiz olarak da kaydedilebilir. Telefon ayarları için marka ve model seçimi yapınız.

Son Güncelleme: 30.04.2017 03:31