Ekranda parmak izi Vivo X20 dayanıklılık testinde

media 9

Son güncelleme 7 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Parmak izi okuyucular bazı telefonlar kalkarken bazılarında daha gelişmiş olarak devam etmektedir. Ekran üzerinden parmak izi okuyan Vivo X20 telefon modeli dayanıklık testinde…

Parmak izi okuyucusu bir çok telefon modelinde sorun olmaya başlamıştı. Özellikle son dönemde revaçta olan büyük ekran modellerinden dolayı parmak izinin artık ön kısma konulması oldukça zorlaştı. Bu durum ortaya çıkmasından sonra bilindik bir çok marka bu sorunu parmak izinin yerini değiştirerek çözmeyi  düşündü. Sonuç olarakta parmak izi okuyucusu bir çok 2017 model telefonda artık arka kısımda yer almaya başladı. Fakat bu sorunu farklı bir teknoloji ile çözen bir firmada bulunmaktadır.

teknik destek

Vivo firması çıkardığı son modelde ekran üzerine parmak izi okuyucusunu yerleştirdi. Bu yeni teknolojisi firma  Vivo X20 modelinde denedi. 

Mobil sektör giren telefon modellerine dayanıklık testi yapmakla ünlü youtube kanalı bu seferde ekran üzerinden parmak izi okuyan Vivo X20 modelini teste tabi tuttu. JerryRigEverything kanalında yayınlanan videoyu birlikte incelemeye başlayalım. Vivo X20 modelinin ne kadar dayanıklı olduğuna bakalım. Hep birlikte merak edilen sorunun cevabını bulmaya çalışalım. Ekrandan parmak izi okuyan telefon dayanıklılık testinden geçebildi mi ?

Ekrandan parmak izi Vivo X20

Ekranda parmak izi Vivo X20 dayanıklılık testinde

JerryRigEverything kanalında yayınlan bu yeni videoda yer alan telefon modeli sahip olduğu donanım özellikleri yerine ekran üzerinden parmak izi okumasıyla gündeme geldi. Tabi ki bu durumun olması biraz normal gibi. Çünkü dünyanın ilk ekran üzerinden parmak izi okuyan telefon model Vivo X20 oldu.

Kanal her zaman olduğu gibi telefonu çizerek teste başladı. Gorilla Glass 5 teknolojisi ile korunan telefon diğer amiral gemilerde olduğu gibi ilk ciddi hasarını 6. seviyeden sonra almaya başladı. Buda demektir ki 7. seviyeye kadar olan çiziklere telefonun dayanıklılığı bulunmaktadır. 7. seviyeden sonra telefon daha derin yaralar almaya başladı.

Alüminyum çerçevenin kullanıldığı telefon kasası bir maket bıçağı ile bile kolayca hasar alabilmektedir. Yakama ve bükme testlerinden Vivo X20 modeli başarıyla geçmiş görünmektedir. Fakat parmak izi kısmına uygulanan  testlerden telefon başarısız olduğunu rahatlıkla söyleyebiliriz. Baklım Vivo X20 fiyatı ne kadar olacak?

Son Güncelleme: 01.03.2018 10:58