Wordpress veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu

media 521

Son güncelleme 4 gün by Teknoloji Haber

teknik destek

Wordpress siteniz ara ara veritabanı hatasına düşüyor mu? Onarımı! Bu sorun genelde yetersiz hosting sistem özelliklerinden kaynaklanıyor.

Hosting düşük donanıma sahip olduğundan siteye veya eklentilere çok yüklendiğinde olabiliyor. Tabi saldırı ve virüs bulaşma etkenlerini de unutmayalım.

teknik destek
Wordpress veritabanı bağlantısı hatasını alanların denemesi gerekn bazı adımlar olacak. Wordpress sitesinde veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu şeklinde sorunla karşılaşan kullanıcılar aşağıdaki yöntemi deneyebilirler. Ama kesin çözüm sunucuya geçmek. Yani sitenin durumuna göre (trafik ve eklenti durumu) bir sunucu seçmek. Cloud sunucu, VDS veya  Dedicated sunucu tercih edeilebilir. 

Wordpress yapısı gereği fazla donanım tüketir. Bundan dolayı ara ara siteye bakım yapılması gerekiyor. Cache eklentisi de kullanılmalı.

Wordpress’de hazırlanmış siteniz trafik’den ya da çeşitli sebeplerden dolayı veritabanı hatasına düşebiliyor.

Veritabanı onarımı

Otomatik veritabanı onarımı yada veritabanında sorun olduğunda siteye giriş’de veritabanı’na ulaşılamıyor yada sorun var uyarısının yanına tamir et gelmesi için aşağıdaki kodu “wp-config”‘in içinde en alt satıra kayıt etmeniz yeterli. Konu tamamen kendi araştırmamdır.

define(‘WP_ALLOW_REPAIR’, true);

Not:Eğer onar seçeneği gelmezse site adı/wp-admin/maint/repair.php adresi ile yapabilirsiniz. Veritabanı Onarım eklentisi kullanmak isteyenler için wordpress.org/plugins/wp-cleanfix

Wordpress veritabanı bağlantısı kurulurken hata oluştu

Site açılmıyor ve ekran uyarı geliyorsa cpanelden veya ftp üzerinden eklentiler klasörünün adını değiştiriniz. Sonra pasif olan eklentileri teker teler açarken hangisi sorun çıkarıyor test edin. Bu arada yeni bir plugins klasörü oluşturun ve adını değiştirdiğinizde yer alanları teker teler yenisine atarak deneyebilirsiniz. Yine bir anda hepsini değil deneme ile atınız. 

Son Güncelleme: 02.07.2021 18:24