Zoom waiting for the host to start this meeting yazısında kalıyor

media 116

Son güncelleme 4 hafta by Teknoloji Haber

teknik destek

Zoom ile canlı ders yapmak için gönderilen WhatsApp toplantı bağlantısına tıklandığında waiting for the host şeklinde bir yazı ekrana geliyor ve dönüp duruyor.

Zoom toplantı katılım bağlantısını tıkladığımda “Please wait waiting for the host to start this meeting” yazısında kalıyor sorunu yaşayanların canlı ders yaparken sinir olduklarını düşünüyoruz. Böyle bir şey çıktığında büyük ihtimalle genelde ya da çok sayıda kişinin aynı problemi yaşadığını düşünüyoruz. Tabi nadir bağlantınızla alakalı olma durumu var.

teknik destek

Sorunun çıkış nedeni çoğunlukla anlık yoğunlukla alakalı diyebiliriz. Aşırı kullanıcının olduğu saatlerde sunucu problemleri yaşanabilir. Bundan dolayı saatleri daha verimli hale dönüştürmek belki MEB’ in görevi olabilir. Öğretmenlerin çözümü başka bir Zoom hesabıyla denemek oluyor. Toplantı bildirimini WhatsApp üzerinden yapıldığından dolayı bir engel bazı zamanlarda çıkabilir.

Sık sık çıkanlar için çözümde denenecekler şöyle olabilir:

  1. Toplandı ekranından çıkıp tekrar bağlanın.
  2. Zoom’ u komple kapatınız ve tekrardan açıp bakınız.
  3. İnternet bağlantısını değiştiriniz.
  4. Varsa bilgisayardan, telefondan ve tabletten ayrı ayrı deneyelim.
  5. Modeminizi kapatıp açınız.
  6. Tarayıcınızı değiştirerek deneyebilirsiniz. Chrome, Edge, Safari…
  7. Kullanılan sistemin tarihi yanlışsa sıkıntı çıkarabilir.
  8. Uygulamadan deneyenler ve sorunun sadece sizde olduğunu düşünenler Zoom’ un eski bir versiyonunu cihazına kurarak test etsin.
  9. Başka bir Zoom hesabıyla deneyiniz. Yoksa yenisini açınız.

Yukarıdakilerin iş yapacağını düşünüyoruz ve çoğunlukla geçici yoğunlukla alakalıdır. Bunun netleştirilip buna göre adım atılması gerekiyor. Yani çevrenizde sorabileceğiniz kişilerle görüşünüz. Öğretmenizle bağlantıya da geçebilirsiniz.

Genelde olmayan sorunlarda biz genelde sebep olarak kullanıcının banlanmasına yoruyoruz. Çok defa aynı şeylerin yapılması şüphe uyandırdığından giriş engeli gelebilir.

Zoom waiting for the host to start this meeting yazısında kalıyor

Son Güncelleme: 24.02.2021 17:25