Windows 10 Snapdragon 835 serisi üretecek markalar açıklandı

media 1902

Son güncelleme 7 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Windows 10 Snapdragon 835 serisi için üretilecek marka sistemleri belli oldu. HP, Lenovo ve ASUS gibi büyük markalar üretici firmalar oldu.

Microsoft, uzun zamandan beri Computex’te herkes tarafından merak edilen ve Windows 10 ARM’yi çalıştıracağı düşünülen cihazın sahip olduğu ortaklar açıklandı. Buna istinaden bu ortaklar HP, Lenovo ve ASUS gibi üretici firmalar olduğu bildirildi.

teknik destek

Geçtiğimiz günlerde, Microsoft tarafından başlatılan ve sürekli bir şekilde devam eden, kült bilgisayar fuarı olan Computex’te uzun zamandır teknoloji meraklıları tarafından merak edilen bilgiler, teknoloji hayranlarının merakını girerek, yeni bir ürün sunuldu. Buna istinaden bu bilgiler ışığında 2016 yılında duyurusu yapılan Windows 10 ARM özellikli versiyonu çalıştırmaya yetkili olan bilgisayar üreticileri HP, Lenovo ve ASUS olduğu açıklandı.

Windows 10 Snapdragon 835 HP, Lenovo ve ASUS

Microsoft yeni versiyonlar geliştiriyor

Microsoft tarafından kademe kademe yeni mobil platformunda çalışacak özelliği olan, modellerdeki versiyonlarını geliştirmek için tüm hızıyla çalışıyor. Windows 10 ARM de bu özellikli versiyonlardan biridir. Microsoft, Windows ARM yongasında Windows’un tam sürümüne getirme siyasetini güderek, piyasanın en önemli ve özellikli üretim yapan firmalarla, ortaklık kararı almış durumda. Bu durumda Snapdragon 835 yongası da içinde barındırabilecek cihazlar; diğer cihazlara göre pil ömrünü yarı yarıya tasarruf etmektedir. Ayrıca 5 kat bekleme süresine sahip olması yeni cihazların daha fazla tercih edilme olanağı da sunması hedeflemektedir. Bu sebeple önümüzdeki bir kaç ay içinde bu tür özellikli cihazların, piyasaya sürülmesi planlanmaktadır. Microsoft’un bu politikası ile Surface Phone gibi yeni nesil teknik olanakları ile, kendine yeni bir çığır açması beklenmektedir.

Son Güncelleme: 15.06.2017 13:01