Snapdragon 670 işlemcisi geliyor

media 1451

Son güncelleme 6 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Qualcomm tarafından 2018 yılında çıkarılması düşünülen Snapdragon 670 işlemci ile ilgili yeni bilgiler internette yayınlandı. Snapdragon 670 hangi modellerde kullanılacak?

Snapdragon işlemci markası ile bir çok telefon modeli için işlemci üreten firma yakında farklı bir işlemci modeli karşımıza çıkmaya hazırlanıyor. Qualcomm tarafından geliştirilen bu işlemciler neredeyse bilindik bir çok markada kullanılmaktadır. Qualcomm‘un çıkaracağı son işlemci Snapdragon 845 2018 yılında bir çok amiral gemide kullanılacak gibi. Firma üst segmentlere ürettiği bu işlemcinin yanı sıra orta segment grubuna yönelik yeni bir işlemci çıkaracak.

teknik destek

Firmanın piyasaya süreceği orta hıza sahip işlemcisi Snapdragon 670 hakkında yeni bilgiler ortaya çıktı. Snapdragon 670 hakkında internete yeni düşen bu bilgileri birlikte inceleyelim. Bakalım bu yeni işlemci ne gibi yenilikleri bünyesinde barındırmaktadır.

Snapdragon 670 işlemci

Snapdragon 670 işlemcisi geliyor

İlk olarak haberin detayına geçmeden bu yeni işlemci ile birlikte orta segment grubunun canlanacağını belirtelim. Snapdragon 670 ismiyle çıkacak olan bu yeni model geçen yıl üretilen  Exynos 8895 ve Snapdragon 835 işlemcileri gibi 10nm fabrikasyon süreci ile üretilecek.

Bu yeni işlemci sekir çekirdeği içinde barındırmaktadır. Ayrıca iki farklı kümeden oluşuyor. Birinci kümeyi incelersek geliştirilen Kryo 300 gümüş imini lana ve altı adet yüksek performanslı Cortex A55 çekirdeğinden oluşmaktadır. Diğer kümede yer alan işlemcisi ise Kryo 300 Gold olarak isimlendirilen ve iki adet yüksek performanslı Cortex A75 çekirdeğinden oluşmaktadır.

İşlemcilerin diğer bir ayağı olan çalışma hızında ise bu yeni işlemcide Cortex A55 çekirdekleri 1.7 GHz, Cortex A75 çekirdekleri ise 2.6 GHz hızında çalışmaktadır.

Grafik desteği olarak ise bu yeni işlemciye Adreno 615 destek vermektedir.  İşlemcinin çıkış tarihi ile ilgili net bir bilgi paylaşılmasa da bu yıl düzenlenecek olan mobil kongresinde tanıtılması bekleniyor.

Son Güncelleme: 11.02.2018 17:27