Huawei son silinenler nerede saklı ve fotoğrafları geri getirme

Huawei fotoğrafları geri getirme

Son güncelleme 2 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Geçtiğimiz bir kaç hafta önce bir Huawei kullanıcısının cihazında yeterli boş alan kalmamasından dolayı yaşadığı sıkıntıları anlattığında ufak bir kontrol yaptığımda baya bir zamandır sildikleri şeyleri çöp kutusunda bıraktığını gördüm. Buradakilerin otomatik silinmesi için belli bir gün belirleniyor ve o güne kadar çöp kutusunda saklı kalıyor.

İçeriğimizde son silinenler nerede saklı ve silinenleri geri getirmek için bu bölümden nasıl işlem yapılmasını anlatacağız.

teknik destek

Akıllı cihazlardan önce çoğunlukla bilgisayarlarda silinenlerin kurtarılması için aramalarla karşılaşırdık. Sonralardan mobil cihazların kullanım oranı daha fazla olunca buna yönelik çalışmalar daha ön plana çıktı. Önceden bu yönde kısıtlı imkanlar varken şu anda çok sayıda verinin geri alınması mümkün.

Huawei son silinenler nerede bulunuyor?

Sıralamamız Android versiyonlarına göre ve kendi işletim sistemine göre değişiklik gösterebilir. Normalde bildiğimiz sıralama şu şekilde:

  • Galeri alanına girilecek ve oradan “Albümler” başlığına gireceksiniz. Ekranın en altına doğru kaydırın ve “Son silinenler” alanına geçin,
  • İster teker teker isterseniz toplu seçilerek geri alabilirsiniz.

Buradan silinenlerin kurtarılması için yardımcı araçlara ihtiyaç duyulacaktır.

Huawei son silinenler nerede
Huawei son silinenler nerede saklı

Huawei silinenleri geri getirme

Huawei silinen fotoğraflar nasıl geri getirilir sorularına cevap olarak önce yukarıdaki sıralamanın yapılması önerilir. Sonrasında veri kurtarmada bilinen programların denenmesi istenilir. Uygulama tarzında da bulunan bir çok yazılımın olduğunu söyleyelim.

Hangi uygulamayı kullanayım şeklinde yardım mesajların genelde yorumlara bakarak tercih etmelerini öneririz. Reklama girmemesi adına her zaman kullanıcıların yorumlarının daha belirleyici bir rol oynadığını söyleriz. Bizim karşılaşmadığımız sorunları belki başkaları karşılaşmış olabilir.

PC’ de kullanılan çoğu yazılımın mobile uyarlanmış versiyonları olur. Bunları araştırabilirsiniz. Bazılarının başarı oranı %70-90 oluyor. Çoğunun ücretli sürümleri işe yarıyor.

Dikkat edilecek bilgiler

Silinen verilerin yerine başka bir veri geldiğinde artık geri getirmek çok zor olacağını söyleyelim. Eskiden mümkün değildi ve şimdilerde nasıl bilemiyoruz. Lakin silindikten sonra telefonu kullanmamanızı öneriyoruz. Herhangi bir güncelleme ve mesajlaşma uygulamalarından gelen verilerden dolayı bazı şeylerin geri getirilmesi mümkün hale gelmeyebilir.

Diğer bir husus bilmediğiniz programlara dikkat ediniz. Virüs yerleştirilme olasılığı her zaman vardır. Örnek bilinen bir programın crack veya full sürüm adı altında internette denk gelirsiniz. Winrar ile sıkıştırılırken içerisine zararlı bir dosya yerleştirilmesi olasılığı var. Hatta full yapmak için verilen exe virüslü olabilir.

teknik destek