Samsung' un yeni modellerinde parmak izi okuyucusu olacak mı?

media 2367

Son güncelleme 3 yıl by Teknoloji Haber

teknik destek

Samsung firmasının yeni modellerinde parmak izi okuyucusu olacak mı? Parmak izi okuyucusu samsung tarafından kaldırılacak mı? Galaxy serilerinde parmak izi Teknolojisi!

Mobil cihaz üretiminde başı çeken firmalardan biri olan Apple markası yeni model iPhone için çalışmlarına devam etmektedir. Apple tarafından yapılan açıklamalara göre yeni çıkan telefon modelinde artık parmak izi okuyucusunun yer almayacağı bildirilmfktedir. Yeni modellerine Apple yüz tanıma özelliği koyarak parmak izi okuyucu sistemini devre dışı bırakmaya hazırlanıyor. Peki mobil sektöründeki en büyük rakibi olan Samsung yeni modellerinde parmak izi okuyucusunu kaoyacak mı? 

teknik destek

Samsung yeni modellerinde parmak izi okuyucusu var mı?

Samsung yeni modellerinde parmak izi okuyucusu

İnternet sitelerinde dolaşan bilgilerden biride samsung firmasında çalışanlardan birinin parmak izi okuyucusu sisteminden ilerleyen zamanlarda kurtulabilecekleri yönünde bir bilginin sızdığı yer almaktadır. Parmak izi okuyucusunu telefon modellerine koyabilmke için firmaların ekstra bir donanım telefona eklemeleri gerekmektedir. Buda tabiki ekstra bir maliyet getirmektedir. Bundan dolayı parmak izi okuyucusunun kaldırılması olasılığı samsung firması içinde artmaktadır.

Apple firmasının yeni mdelinde oluşturacağı yüz tanıma sisteminin sorunsuz çalışması durumunda bu teknolojiyi diğer markalarda da görmeye başlayacağız. Yüztanıma sisteminin parmak izi okuyucusu sisteminde en büyük avantajı ise herhangi bir donanıma ihtiyaç duymamasıdır. Tabiki bu sistem dediğimiz gibi yeni uygulanacağı için hangi sorun ve problemler ile karşılanacağını göreceğiz. 

Samsung firmasının artık parmak izi kullanmayacağı ise bir iddia konumundadır. Şuan için kesin bir bilgi şeklinde bu habere yaklaşım gösteremeyiz. Bundan dolayı birak beklemkte faydanın olduğunu söyleyebiliriz. Ayrıca şunuda belirtelim burada paylaştığımız haberin bu günlerde olmasada ilerleyen zamanlarda gerçekleşme olasılığı çok fazladır. Artık parmak izi okuyucusu mazide kalabilir.


Samsung Galaxy S8, S8+, S7, iPhone 7 ve bir çok model ile boyut karşılaştırması

Samsung Galaxy S8, S8+, S7, iPhone 7 ve bir çok model ile boyut karşılaştırması

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus fiyatı ve renk seçenekleri belli oldu!

Samsung Galaxy S8 ve Galaxy S8 Plus fiyatı ve renk seçenekleri belli oldu!

Samsung Galaxy S8 satış tarihi

Samsung Galaxy S8 satış tarihi
Son Güncelleme: 14.03.2017 11:50