Samsung ekran yansıtma çalışmıyor hatası

Samsung ekran yansitma calismiyor

Haberde, Samsung ekran yansıtma çalışmıyor sorununa yönelik ne gibi işlemler yapılmalı bunlara yer verdik.

teknik destek

Buradaki durumun henüz ne olduğunu bilmeyenler için öncelikle hangi adımları uygulamanızdan çok neyi kontrol etmenizi bilmeniz gerekiyor.

Televizyonun fişini çıkarıp biraz bekletin ve yansıtma işlemini yapacağınız cihazı da kapatın açın. Cihazı ve televizyonun uyumluluğunu kontrol edin. Duruma göre yardımcı araçlar kullanırsınız.

teknik destek

Samsung ekran yansıtma çalışmıyor sorunu

Samsung TV’nizde ekran yansıtma işlevinin çalışmaması bazı nedenlere bağlı olabilir. İşte bu sorunu çözmek için bazı sorun giderme adımları:

  1. Cihaz uyumluluğunu kontrol edin: Samsung akıllı TV’nizde ekran yansıtma yapmak için AirPlay 2 özelliğine sahip bir TV’ye ihtiyacınız vardır. 2018 ve sonraki modeller genellikle AirPlay özelliğini destekler. Eski bir Samsung TV’niz varsa, ekran yansıtma işlevini desteklemeyebilir.
  2. Telefonunuzu ve Samsung TV’yi yeniden başlatın: Bağlantı sorunlarını gidermek için telefonunuzu ve Samsung TV’nizi yeniden başlatmayı deneyin. TV’yi kapatıp açmak veya telefonunuzu yeniden başlatmak sorunu çözebilir.
  • Samsung TV’nizi yeniden başlatmak için TV kumandasındaki “Bekleme” düğmesine birkaç saniye basılı tutun, ekran karardığında bırakın ve ardından tekrar düğmeye basarak yeniden başlatın.
  • Telefonunuzu yeniden başlatmak için Android kullanıcıları, hızlı geçiş menüsünden güç simgesine dokunarak ve yeniden başlat seçeneğini seçerek; iPhone kullanıcıları, ses düğmesi ve yan düğmeye aynı anda basılı tutarak kapatma slaytını gösterip, kapatmak için kaydırarak ve ardından güç düğmesini basılı tutarak yeniden başlatabilir.
  • Telefonunuz ile Samsung TV ekranı arasındaki mesafeyi kontrol edin: Ekran yansıtma işlemi için telefonunuz ile Samsung TV arasında yakın bir mesafede olmanız önemlidir. Telefonunuzu veya dizüstü bilgisayarınızı TV’nin yakınında tutmaya çalışın, yaklaşık 10 metre (33 fit) mesafede olması önerilir. Ayrıca, TV ve telefon arasındaki engelleri kaldırarak sinyal alışverişini kolaylaştırın.
Samsung ekran yansitma calismiyor 1
Samsung ekran yansıtma çalışmıyor hatası

Bağlantı sorun testi

  1. Aynı Wi-Fi ağına bağlanın: Telefonunuz veya dizüstü bilgisayarınızla Samsung TV’niz aynı Wi-Fi ağına bağlı olmalıdır. Ayrıca, Wi-Fi sinyalini güçlendirmek için TV ve telefon arasındaki mesafeyi azaltmaya çalışın.
  2. Bluetooth’u devre dışı bırakın: Bluetooth bağlantısı, ekran yansıtma işlevini etkileyebilir. Telefonunuzdaki ve Samsung TV’deki Bluetooth’u devre dışı bırakın ve tekrar deneyin.
  3. Güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın: Etkin bir pil tasarrufu modu, bazı özellikleri ve ağ bağlantılarını kapatır. Bu da ekran yansıtma işlevini etkileyebilir. Telefonunuzda güç tasarrufu modunu devre dışı bırakın ve tekrar deneyin.
  4. Farklı bir ağa bağlanın: Farklı ağlar üzerinden ekran yansıtmayı tekrardan deneyin.
  5. Sorun çıkaran uygulamalar: Televizyona veya telefona kurduğunuz uygulamaların sorun çıkarıp çıkarmadığını kontrol edin. Çakışma veya uyum sorunu yaşatabilir.

Bu adımları takip ederek Samsung TV’nizdeki ekran yansıtma sorunlarını çözebilirsiniz. Eğer sorun devam ederse, TV ve telefonunuzun yazılım güncellemelerini kontrol etmeyi veya üreticinin destek hattına başvurmayı düşünebilirsiniz.

Samsung ekran yansıtma çalışmıyor sıkıntısı yaşayanlara yönelik adımlar.

teknik destek

Bir yanıt yazın